Fatih Belediyesi Mimar Sinan Stadı’nda Afrika Turnuvası Heyecanı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 27.05.2015
Fatih Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Afrika Kupası, Avrupa’nın bir numaralı hakemi Cüneyt Çakır’ın düdüğüyle başladı. Turnuva, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yanı sıra, Sportoto Süper Lig’in yıldız futbolcuları ve spor camiasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl Fatih Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezince  3.sünün düzenlendiği Afrika Kupası Turnuvası muhteşem bir açılışla start verdi! Hop dedi Ayhan’ın sunuculuğunu yaptığı açılış seremonisine Rüştü Reçber, Saidou, Necip Uysal, Pascal Nouma gibi futbol dünyasının birçok ünlü ismi konuk oldu.

Ayrıca açılış maçını milli gururumuz FIFA Kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetti.

Açılış Seremonisinde söz alan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Afrika Kupası ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

Afrikalı kardeşlerimizin aralarında maç yaptıklarını görüyordum ve oynadıkları futbolu hayranlıkla izliyordum. Hikâyelerini öğrendikten sonra, onlar için bir şeyler yapmak istedik. Bu gençlerin birçoğu kendi ülkelerinde gelecek vadeden lisanslı futbolcular. Afrikalı gençlerden oluşan ”Afrika Dostluk Spor Futbol Takımı”nı kurduk ve büyük bir ilgiyle karşılaştık. Zamanla proje genişleyerek, her yıl düzenlenen Afrika Kupası'na dönüştü. Genç yeteneklerin geleceğine yatırım yaptığımız gibi, futbol ekonomisine de katkı sunduğumuzu gördük. Şu ana kadar Dostluk Spor’dan 24 futbolcu yurtiçi ve yurtdışındaki amatör veya profesyonel kulüplere transfer olmayı başardı. Burada böyle bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Afrika Kupasına destek veren spor camiasından tüm isimlere teşekkür ediyorum. Gururumuz Cüneyt Çakır hocaya da teşekkürlerimi sunuyor, yöneteceği UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçında başarılar diliyorum”

368 Futbolcunun boy göstereceği turnuvanın tüm maçları Mimar Sinan Stadında gerçekleşecektir.  28 Hazirana kadar sürecek olan Afrika Kupası Turnuvası’na 16 Afrika ülke takımı katılıyor:

SENEGAL

GİNE