Ünlü İtalyan Gitarist Sulukule Sanat Akademisi’nde

absmiddle Yazdır   -A | A+ 18.12.2015
İtalyan Gitarist Luciano Pompilio, Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi’nde konser verdi, gitar sınıfı öğrencileri ile buluşarak atölye çalışması gerçekleştirdi.

Ünlü İtalyan Gitarist Luciano Pompilio bir dizi konser programı için geldiği Türkiye’de Sulukule Sanat Akademisi’ni ziyaret ederek, burada öğrencilerle bir araya geldi. Akademinin gitar kursiyerleri ünlü gitaristle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Gitar derslerine katılarak burada gitar kursiyerlerine bilgi veren Pompilio, daha sonra Akademi’nin konser salonunda kalabalık bir izleyici grubuna mini bir konser verdi. İtalyan Gitarist Pompilio salondakiler tarafından büyük beğeni ile takip edildi.  Konserin ardından gitar sınıfına geçerek öğrencilerle bir araya gelen Pompilio, atölye çalışmasında öğrencilerin çalıştığı eserleri dinledi, başarıyı yakalamaları için yapmaları gerekenleri anlattı. Teknik bilgiler de veren Pompilio, sıcak kanlılığı ile öğrencilerin ilgi odağı oldu. Gençler, ünlü gitarist ile hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi. Pompilio, atölye çalışmasının sonrasında büyük beğeni içerisinde gezdiği Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi’nin çok güzel bir şekilde dizayn edildiğini söyledi. Öğrencilerle ve sanatseverlerle buluşmasından dolayı duyduğu memnuniyet dile getirerek, böyle bir eğitim kurumunu hayata geçiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i takdirle karşıladığını ifade etti.

Luciano Pompilio Kimdir?

İtalyan Gitar sanatçısı Luciano Pompilio 1990’da Foggia Giordano Konservatuarı’nı Mileto, Marcotulli ve Palamidessi ile çalışarak başarıyla bitirdikten sonra çeşitli ustalarla seminerlere katıldı. Aynı zamanda, Bologna Üniversitesi’nde yüksek derece yapan sanatçı daha sonra solo ve oda müziği çalışmalarına başladı. Caputo ile kurduğu ikili 15 defa birincilik kazanarak, sanatçılara çok büyük başarılar getirdi. Avrupa ve Amerika kıtasında verdiği konserlerle adını duyuran sanatçı daha sonra Roma Sanat Akademisi’nde konser solistliği alanında çalışma yaptı. RAI 3 TV başta olmak üzere Ukrayna ve Fransa’da TV istasyonlarına konuk oldu. Polonya, Almanya, Amerika ve Kore’de masterclasslar verdi. Sanatçı bugüne dek 6 CD yaptı. Luciano Pompilio Manfredonia Gitar Festivali’nin ve St. Giovanni Rotondo Oda Müziği Serisinin Direktörlüğünü ve Foggia Umberto Giordano Konservatuarı’nda gitar öğretmenliği yapmaktadır.