Her Okula Bir Orkestra Projesi (HOBİO) Nedir?

HOBİO PROJESİ

Fatih Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı bir eğitim hizmetidir. Proje kapsamında ilçedeki alanı müsait okullarda bir müzik sınıfı kurulmuş; okulun müzikal donanımının yanı sıra müzik eğitimcisi de temin edilerek; projeye dahil olan okulların öğrencilerine müzikal katkı sağlanmıştır.

Bugün itibarıyla 23 okulda proje devam etmektedir. Projenin yürütüldüğü okullarda, yapılan sınav neticesinde seçilen öğrencilere enstrüman desteği sağlanmakta ve müzik eğitimleri gerçekleşmektedir. Okullarda görevli Müzik öğretmenleri de projeye dahil olmaktadır.

Sonuç olarak her okulda bir orkestra kurulmasını hedefleyen projeye iki yılda hızla sonuç vermiş pek çok öğrenci bir müzik aleti çalmayı öğrenmiş, Sulukule Sanat Akademisi bünyesinde kurulan Senfoni Orkestrası’na seçilmiş, okullarındaki faaliyetlerde sahne almışlardır.

BATI MÜZİĞİ

Keman, Viyola, Çello, Kontrbas, Obua, Klarnet, Flüt, Fagot, Trompet, Trombon, Korno, Piyano, Gitar

TÜRK MÜZİĞİ

Klasik Kemençe, Ud, Ney, Kanun, Bendir, Tsm Koro, Thm Koro

HOBİO PROJESİ OKULLAR

İLKOKULLAR:

İskenderpaşa İlkokulu, Melek Hatun İlkokulu, Ford Otosan İlkokulu.

ORTAOKULLAR:

Alaattin Gövsa Ortaokulu, Cibali Ortaokulu, Tarık Us Ortaokulu, Vedide Baha Pars Ortaokulu, Bezciyan Ermeni Ortaokulu, Özel Mektebim Koleji, Özel Sultan Fatih Koleji, Mehmet Akif Ortaokulu.

LİSELER:

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ali Nar İmam Hatip Lisesi,  Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Şehremini Anadolu Lisesi, Gelenbevi Anadolu Lisesi, Çemberlitaş Anadolu Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Vefa Lisesi, Davutpaşa Anadolu Lisesi, Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Lisesi, Yedikule Anadolu Lisesi, Selçuk Kız Meslek Lisesi.