Yedikule Hayvan Barınağı’nda Yaz Mevsimi

absmiddle Yazdır   -A | A+ 11.08.2016
Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nda yaz mevsiminde etkili olan sıcak havalardan hayvanların olumsuz etkilenmemesi için gerekli tüm tedbirler alındı. Barınak yetkilileri ve gönüllerin eşliğinde tüm ihtiyaçları giderilen hayvanlar, barınak hayatından çok memnun.

Yaz mevsiminin gelmesiyle Yedikule Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların özel bakımları yapıldı. Hayvanlar, barınak yetkilileri ve gönüllülerle birlikte önce tıraş edildi, daha sonra banyo yaptırılarak kurulandı ve güneşin tadını çıkarmaya koyuldu. Ayrıca barınağa konumlandırılan şemsiyeler sayesinde hayvanların, sıcaktan rahatsız olmadan onlar için bir sevgi evi olan barınaklarında yazı konforlu bir şekilde geçirmeleri sağlanıyor.

HAYVANLAR KENDİLERİNE ÖZEL HAVUZDA KEYİF YAPIYOR

Yedikule Hayvan Barınağı’nda hayvanların özel havuzları da var. Havuzda felçli köpekler yetkililer ve gönüllüler eşliğinde yüzdürülerek hem kaslarının daha çabuk kuvvetlenmesi sağlanıyor, hem de sıcak yaz günlerinde serinliyorlar. Havuz keyfini sadece felçli olanlar değil diğer hayvanlar da yaşıyor, sıcak havalarda büyük bir keyifle serinliyorlar.

BURASI BİR SEVGİ EVİ

Hayvanların havuzu sadece yetkililerin ve gönüllülerin eşliğinde kullanabildiğini belirten Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı sorumlusu Meral Olcay: ‘Buradaki hayvanlarımızın şüphesiz en büyük ihtiyacı ilgi ve sevgi. O nedenle havuzda onları asla yalnız bırakmıyoruz. Gönüllülerimizle beraber onların temel ihtiyaçlarından biri olan sevgi ihtiyacını da karşılıyoruz. O nedenle Yedikule Hayvan Barınağı hayvanlarımızın sadece barınma ve karnını doyurma ihtiyacının karşılanmasının çok ötesinde bir hizmet veriyor. Hayvanlarımızın tek eksiği sürekli bir yuva bulması. Tüm hayvan severleri ve hayvan sahiplenmek isteyenleri 7 gün açık olan barınağımıza bekliyoruz’ dedi.