Demokrasi Nöbetine Sabah Namazıyla Ara Verildi

absmiddle Yazdır   -A | A+ 11.08.2016
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, demokrasi nöbetinin son gününde vatandaşlarla birlikte Vatan Caddesi’nde sabah namazı kıldı.

Demokrasi nöbetinin son gününde vatandaşlar Vatan Caddesi’ni doldurdu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tuttu.

15 Temmuz gecesinden beri her gece Vatan Caddesinde tutulan Demokrasi nöbetine katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, nöbetin son gününde Şişli de ve Sarıyer’de tutulan demokrasi nöbetine de katılarak burada nöbet tutan vatandaşlara destek verdi. Burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Başkan Mustafa Demir, bir de konuşma yaptı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde tekrar Vatan Caddesindeki nöbete katılan Demir, ezanın okunmasıyla birlikte Vatan Caddesi’nde vatandaşlarla birlikte namaz kıldı. Başkan Demir, demokrasi nöbeti tutarak vatanlarını teröristlerden koruyan vatandaşlara berat belgesi verdiklerini söyledi.

15 Temmuz akşamından bu yana İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara berat belgesi takdim eden Başkan Demir, “Kutsal nöbetin kutlu bekçilerine, 15 Temmuz’u yaşamış, canını hiçe sayıp vatanı için, milleti için, ülkenin istikbali ile geleceği için her şeyi göze almış ve Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkın, havalimanlarına çıkın talimatıyla da buralara gelmiş, Vatan Caddesi’ne gelmiş, Saraçhane’ye gelmiş, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne çıkmış, mücadele etmiş tüm insanlarımıza o günün anısına bir berat düzenledik ve onu takdim ediyoruz. Bu aslında tarihi bir vesika niyetine geçecek. İnsanlar çocuklarına, torunlarına, kendisinden sonraki nesillere 15 Temmuz 2016 yılında ülkeyi işgale gelen, adeta bütün dünyanın arkasında olduğu ve içimizdeki hainlerle, asker kılığına girmiş hainlerin Türkiye’yi yok etme pahasına, Türkiye’yi işgale götürecek büyük bir darbeye karşı durduk. Bu da o darbeye karşı duruşumuzun belgesi. O gece dışarı çıkmış, mücadelesini vermiş, demokrasi nöbetini tutmuş tüm insanlarımıza bunu takdim ediyoruz’’ diye konuştu.Vatan Caddesi’nde bir araya gelen vatandaşlar, demokrasi nöbetini sabahın ilk saatlerine kadar tuttu. “1453, 1071, bu tarihlerle 15 Temmuz arasında hiçbir fark yok. 1071’in kahramanlarıyla, 1453’ün kahraman gazileriyle 15 Temmuz’un kahraman şehit ve gazileri Allah nezdinde aynı yerdeler” diyen Demir, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara berat belgesi takdim etti.

Sabah namazının ardından vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.