Fatih’te Çevre Temizlik Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

absmiddle Yazdır   -A | A+ 08.11.2016
Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçede yürütülen çalışmalar aralıksız ve aksaksız olarak sürdürülmeye devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çevre sağlığı çalışmaları kapsamında vektör mücadelesinde kullanılmak üzere Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) onayladığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı biyosidal ürünlerle yılın 12 ayı larva ve kapalı alan mücadelesi, yaz aylarında da uçkun mücadelesi hizmeti veriyor.

Sivrisinek, Karasinek ve Larva Kontrolü Sağlanıyor

Sivrisinek, karasinek ve larva kontrolü entegre mücadeleyi gerektiren bir durum. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bu çlaışma kapsamında öncelikli olarak kaynak noktaların (bataklık ve sulak alanlar gibi) ıslah edilmesini sağlıyor.  ve uçkun mücadelesinde de ULV yöntemiyle açık alan uygulamalarını kapsar. Doğru mücadele yöntemi ve ekipman kullanımıyla dış ortamda çöplük, kanal, kanalet gibi kaynaklar ilaçlanıp, organik sinek tuzakları kullanılırken, iç alanda EFK ve EFC cihazlarıyla kontrol sağlanıyor. Ayrıca; Fatih ilçesi genelindeki tüm çöp konteynerlerinde de periyodik olarak karasinek mücadelesine yönelik ilaçlama çalışmaları yürütülüyor. Tüm bunların yanında müdürlük, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, ibadethaneler, metruk ve tarihi binalar, çöp evler gibi yerlerin de gerekli temizlik işlemlerini gerçekleştirdikten sonra periyodik ilaçlama yapıyor.