Fatih Belediyesi’nden İlkokul Öğrencilerine Diş Seti

absmiddle Yazdır   -A | A+ 23.11.2016
Diş hekimi olan Başkan Mustafa Demir, çocuklara diş sağlığının önemini anlattı…

Fatih Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Haftasıçerçevesinde Fatih’teki ilkokul öğrencilerine diş macunu ve fırçasından oluşan set hediye etti.

Fatih’te bulunan ilkokul 1'nci, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerine ve bilgi evlerindeki öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Haftası çerçevesinde toplam 25 bin adet diş fırçası ve macunu dağıtıldı. Ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek için gerçekleştirilen ilk program Muallim Naci İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle başladı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katıldığı etkinlikte, Başkan Demir ilköğretim öğrencilere diş sağlığı ile ilgili eğitim verdi.

“Çocuklar bilinçlendirilmeli…”

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu diş hekimi olan Başkan Mustafa Demir, ağız ve diş sağlığının önemini de öğrencilere anlattı. İlkokul öğrencilerine diş setlerini dağıtan Mustafa Demir, ağız ve diş sağlığı bilincin oluşması için gayret ettiklerini söyledi. Her yıl bu bilinci artırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Mustafa Demir, “Bu seneyi de dahil edersek ilçe genelinde çocuklara yaklaşık 140 bin adet diş seti dağıtmış olacağız. Her yıl Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtıyoruz. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine verdiğimiz bu ağız bakım setleriyle hedefimiz ağız, diş bakımı ve diş fırçalama alışkanlığının oluşturulması. Maalesefülkemizde hala diş fırçalamayla ilgili çok yaygın bir bilinç yok. Mümkün olduğunca dişlerin nasıl fırçalanacağı, ağız ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğunu, genel vücut sağlığı açısından da son derece kritik öneme sahip olduğunu çocuklarla paylaşıyoruz. Neticede bunlar bizim çocuklarımız ve bu alışkanlıkları mutlaka edinmeleri gerekiyor.” dedi.