Belçikalı Öğrenciler Fatih Belediyesi’ni Ziyaret Etti

absmiddle Yazdır   -A | A+ 30.11.2016
Yurtdışında yaşayan gençlerin Türkiye ile bağlarını güçlendirmeleri, kültürel değerleri tanımaları ve tarihi mekânları görmeleri amacıyla düzenlenen Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Programı kapsamında, Belçika’da yaşayan 35 lise ve üniversite öğrencisi Osmanlı başkentlerini ziyaret etmek üzere Türkiye’ye geldiler. İstanbul ziyaretlerinde Fatih Belediyesi’nin de misafiri oldular.

Belçikalı öğrenciler Osmanlı başkentlerini görmek ve incelemek üzere Türkiye’ye gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Bursa’dan sonra İstanbul’u ziyaret ettiler. Tarihi Yarımada’yı gezip, inceledikten sonra Fatih Belediyesi’ni de ziyaret ettiler. Konukları, Fatih Belediyesi Meclis Başkanı ve Başkan Vekili Hasan Suver belediyenin meclis salonunda ağırladı. Başkan Yardımcısı Suver, misafirlere Fatih ilçesinin Osmanlı Dönemi’ndeki öneminden bahseden bir konuşma yaptı. Öğrenciler daha sonra araştırma ve ziyaret konusu olan liderlik ve kadının gelişimine yönelik belediye çalışmaları hakkında Başkan Yardımcısı Hasan Suver’e sorularını sordular. Soruların cevaplandırılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından konuklar bir diğer Osmanlı başkenti olan Edirne’ye uğurlandı.