Sulukule Sanat Akademisi’nde Yeni Dönem Sınavları Yapıldı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 06.12.2016
Yarı zamanlı konservatuar düzeyinde eğitim veren Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi’nde yeni dönem eğitimleri için 320 adayın müracaat ettiği sınavlarda akademik jüri tarafından başarılı bulunanlar yeni dönem eğitimlerine başladı.

Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi’nin yeni dönemi için sınav başvurusuna müracaat eden 320 adayın içinden akademik jürinin başarılı bulduğu 90 kişi, keman, çello, viyola, piyano ve gitar branşlarında yeni dönemde eğitimlerine başladılar. Jüri, birbirinden yetenekli öğrencileri seçme konusunda oldukça zorlandı. Eğitimlerin en az 2 yıl 4’er kur halinde yapıldığı akademik sınıflar, yarı zamanlı konservatuar düzeyinde eğitim verilmesi açısından da müzikseverler için önemli.

Adaylar Jüri Tarafından Seçildi

Tamamen kurum inisiyatifi dışında, akademik jüri ile yapılan seçmelerde, duyuş, ritim ve çalanlarda çalgı tekniği konularına dikkat edildi. Dersleri verecek hocaların yanında, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuvarı’ndan Yrd. Doç. Dr. Coşkun Coşkundeniz, Kocaeli Üniversitesi Konservatuvarı’ndan Öğretim Görevlisi Gonca Bilget Çeliker, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Doç. Dr. Seyit Yöre, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’ndan Prof. Nermin Kaygusuz jüri üyesi olarak görev aldı.