Tarihi Eserlerde Kumlama Çalışmaları Devam Ediyor

absmiddle Yazdır   -A | A+ 23.12.2016
Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki kumlama ekibi tarafından tarihi eserlerde kumlama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde 2015 yılında oluşturulan kumlama ekibi, Tarihi Yarımada Fatih sınırlarındaki çeşme, türbe, okul, cami, kilise vb. yapıların duvarlarına yazılan grafiti, sprey boya gibi yazıları kumlama yöntemiyle temizlemeye devam ediyor. Kumlama makinasında kullanılan özel üretilmiş kuvars garnet kumu sayesinde bu yapılar doğal dokusuna zarar vermeden temizlenip, kötü görüntüden kurtarılarak eski haline dönmesi sağlanıyor. Kumlama çalışması yapılan eserlerden bazıları: Haseki Külliye Duvarı, Tarsuslu Cami Sokağı, Vani Dergahı Sokak...