Annelere İlk Eğitim Fatih Belediyesi’nden

absmiddle Yazdır   -A | A+ 17.03.2017
Fatih Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Uzman Ekipleri, Yeni Doğum Yapan Fatihli Anneleri Evlerinde Ziyaret Ederek Onları Hayatlarındaki Bu Yeni Evreyle İlgili Bilgilendiriyor.

Yeni doğum yapan anneleri bilgilendirmek ve doğru kanallara yönlendirmek üzere gerçekleştirilen ziyaretlerde temel bebek bakımı, doğum sonrası beslenme ve önemi, bebeğin anne sütü ile beslenmesinin önemi ve emzirme teknikleri, bebeğin aşı randevularının takibi, yeni doğan bebeğin sarılığı ve önlenmesi, bebekle ilgili vücut anomalilerini tanıma, göbek kordonu kontrolü ve pansumanı, güvenli ev ortamı ve alerjenler, doğum sonrası kontrol ve korunma yöntemleri, doğum sonrası depresyonu önleme amaçlı yapılacaklar ve aile hekime müracaatın önemi gibi birçok konuda Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün uzman ekibi tarafından bilgilendirme yapılıyor. Ziyaretlerde annelere bebek ihtiyaçlarından oluşan bir çanta da hediye ediliyor.