Sulukule Çocuk Senfoni Orkestrasından Bahara Merhaba Konseri

absmiddle Yazdır   -A | A+ 27.03.2017
Fatih Belediyesi Her Okula Bir Orkestra projesi kapsamında yetişen çocuklardan oluşan ‘Sulukule Çocuk Senfoni Orkestrası’ Sulukule Sanat Akademisi’nde konser verdi. Eğlenceli anların yaşandığı konserde dinleyiciler duygu ve coşku dolu anlar yaşadı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in özel çabalarıyla hayata geçirilen ‘Sulukule Çocuk Senfoni Orkestrası’ Sulukule Sanat Akademisi’nde konser verdi. 2014 yılında Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve çocuklardan oluşan Sulukule Çocuk Senfoni Orkestrası’nın nefesli sazlarını bir arada bulunduruyor. Orkestrada, Flüt, Obua, Korno, Fagot, Trombon, Trompet ve Klarnet çalan gençlerden oluşurken, Sulukule Armoni orkestrası Türkiye’de enstrüman çeşitliğiyle çocuklardan oluşan orkestra oluşuyla aynı zamanda bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Sulukule Sanat Akademisi eğitmenleri tarafından çalıştırılan çocuklar klasik batı müziğinin tanınmış eserleri ve Türk Müziği’nin çok seslendirilmiş türkü ve şarkı örnekleriyle dinleriyle buluştu. 7’den 77’ye herkesin eğlenceli vakit geçirdiği konserde dinleyicilere duygu ve coşku dolu anlar yaşattı.

Sulukule Çocuk Sanat Orkestrası şefi Çağrı Keskin, “ Bu akşam gerçekleştirdiğimiz konser uzun süreli bir çalışma. Tabi ki meyvesi muhteşem. Bütün hocalarımızla hep birlikte zorlu süreçlerden geçtik. Öğrencilerimizle birlikte başardık. Bugün de meyvesini aldık. Onlarla birlikte çok güzel bir konser yaptık” dedi.

Konserlerin devam edeceğini kaydeden Keskin, “ Büyük projeler var. Fatih Belediye Başkanımız Mustafa Demir bizleri kısıtlamıyor. Bizden büyük projeler, büyük planlar bekliyor. Bizler de bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yurtdışı projelerimiz olacak. Başkanımız önümüzü açtı” şeklinde konuştu.