Historia Avm’de Sulukule Sanat Akademisi Rüzgârı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 08.06.2017
Sulukule Sanat Akademisi’nin HOBIO (Her Okula Bir Orkestra) Projesi kapsamında yetiştirdiği öğrencilerden oluşan Sulukule Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve Sulukule Armoni Orkestrası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Historia Alışveriş Merkezi’nde konser verdi.

Hocaları Serdar Tufan yönetiminde ilk kez topluluk önünde konser veren Sulukule Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, klasik eserler ve Türk Müziği parçalarından oluşan bir repertuarla seyirci karşısına çıktı. Daha sonra sahne alan Sulukule Armoni Orkestrası, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Ah Bir Ataş Ver” gibi sevilen eserlerden oluşan repertuarıyla sahne aldı. Alışveriş merkezini hınca hınç dolduran yerli ve yabancı ziyaretçiler konseri ilgiyle izledi ve doyasıya alkışladı.

ÖĞRENCİLER BELEDİYE AVLUSUNDA KONSER VERDİ

Sulukule Senfoni Orkestrası öğrencileri 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatih Belediyesi avlusunda bir konser verdi. Öğrenci velileri ve müzikseverlerin katıldığı programda müzisyenler katılımcılardan büyük beğeni topladı.