Gönüllü Turizm Elçileri Etnospor Kültür Festivali’ne Katıldı

Dünya Etnospor “Ok Yaydan Çıkıyor” sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nin açılış töreni, Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve davetlilerin katılımıyla yapıldı. Festivalde Fatih Belediyesi Gönüllü Turizm Elçileri de yer aldıkları projeyi tanıttı.

11-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Etnospor Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu.  Etkinlik alanında kurulan çadırlarda farklı yörelerden lezzetler sergilenirken, vatandaşlar Türk geleneklerine ait el sanatlarını görme imkânı buldu. Birçok yöreye ait halk oyunu gösterileri de gerçekleştirildi. Festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra oba yaşamı, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi pek çok aktivite yapılırken, Türk dünyası, Orta Asya ve Anadolu’ya özgü şenlikler düzenlendi. Organizasyonda geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu olmak üzere toplam 11 branşta mücadeleler yapıldı. Festivalde görev alan Fatih Belediyesi Gönüllü Turizm Elçileri de etkinliğe gelen vatandaşlara yer aldıkları proje hakkında bilgi verdi.