13.Balık Festivali büyük coşkuyla başladı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 16.09.2017
Fatih’te her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tarihi Yarımada Balık Festivali’nin 13. başladı.

Festival boyunca yaklaşık 30 bin deniz ürününün vatandaşlara ikram edileceği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Balık ekmeğin tadına bakmak isteyen vatandaşlar metrelerce kuyruklar oluşturdu.

Her sene balık sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla Fatih Belediyesi ve Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneğinin (KUMDER) işbirliğiyle gerçekleştirilen 13. Tarihi Yarımada Balık Festivali başladı. Festival kapsamında bando takımı eşliğindeki kortej, Sultanahmet Meydanı’ndan başlayarak Kumkapı’ya kadar yürüdü. Kumkapı Meydanı’nda düzenlenen festivale Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, KUMDER Başkanı Kemal Duranoğlu, Kumkapı esnafları yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde Karadeniz halk oyunu ekibinin Kumkapı Meydanı’nda sergilediği horon gösterisi vatandaşların beğenisini kazandı. Ardından balık tezgahının başına geçen Başkan Demir, vatandaşlara balık ikramında bulundu. Balık ekmek alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar, festivalde balığa doydu. Uskumru, palamut, istavrit ve hamsi tava, balık böreği gibi birçok deniz ürününün vatandaşlara ikram edildiği festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bütün İstanbulluların İlgi Gösterdiği Önemli Bir Etkinlik

Balık sezonunun açılmasının ardından İstanbulluları buluşturan bir balık festivali düzenlediklerini ve katılımdan oldukça memnun olduğunu dile getiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Her yıl gittikçe artan bir ilgi ve alaka var. Bütün İstanbulluların ilgi gösterdiği önemli bir etkinlik oldu. Balık Festivali balık avlama yasağının bitimininden hemen sonra her yıl denize, deniz ürünlerine ve deniz kültürüne farkındalık oluşturmak açısından yapılmış bir etkinliktir. Balık köftesinden böreğine, istavritinden hamsisine kadar bütün balık ürünlerimiz var” ifadelerini kullandı.

Festival boyunca 8 bin kişilik uskumru, 4 bin kişilik palamut, 2 bin 500 tane istavrit tava, 3 bin tane balık böreği, 4 bin tane balık köftesi, 2 bin porsiyon kalamar tava, 2 bin 500 porsiyon hamsi tava, 5 bin midye tava vatandaşlara ikram edilecek.

Ayrıca 13.Tarihi Yarımada Balık Festivali'nin son günü olan 17 Eylül'de Galata Köprüsü’nde oltayla balık tutma yarışması düzenlenecek. Balıkçılar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte oltalarını Haliç’in sularına sallayacak. Oltalarını sallayan vatandaşlar arasından iki saat içinde en çok balığı tutan yarışmacılara ödülleri düzenlenecek törenle verilecek.