Çinli Heyet Fatih’e Hayran Kaldı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 15.02.2018
Çin’in Chongqoing şehrinin yönetici bürokrat ve teknokratlarından oluşan bir heyet, Türk – Çin İş Adamları Derneği aracılığıyla teknik inceleme ve araştırma yapmak üzere Fatih Belediyesi’ni ziyaret ettiler. Misafirler, Fatih’in tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra Fatih Belediyesi’nin tarihi eserleri koruma ve restore etme konusundaki çalışmalarına hayran kaldılar.

Türk Çin İş Adamları Derneği Başkanı Song Zibin eşliğinde ziyarete gelen konuk ekibi Fatih Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Suver ve Bora Selim karşıladılar. Katılımcılara Fatih’in tarihi ve kültürel yapısı hakkında detaylı bilgiler sunan Başkan Yardımcıları Fatih’te yürütülen restorasyon ve anıt eserlerin korunmasına yönelik çalışmalarla ilgili de bilgiler aktardılar.

FATİH BELEDİYESİ’Nİ DÜNYA ÖLÇEĞİNDE AYRICAKLI BULDULAR

Tamamı SİT alanı olan Fatih ilçesinde tarihi eserlere gösterilen hassasiyete hayran kalan misafirler, bu konuda Fatih Belediyesi’nin birer öğrencisi olmak istediklerini kaydettiler. Fatih Belediyesi’nin diğer belediyelerden çok farklı özellikleri olduğunu söyleyen katılımcılar, bilhassa eski eserlerin aslına uygun olarak restore edilmesi ve korunması konusunun Fatih Belediyesi’ni dünya ölçeğinde ayrıcalıklı kılmakta olduğunu belirttiler. Daha sonra grup Sözcüsü Mrs. Wang Xiaolei, Chongqing şehrinin özelliklerinden bahsederek, kendi şehirlerini Fatih Belediyesi Başkan Yardımcılarına tanıttı. Karşılıklı soruların cevaplandırılmasının ardından konuklar, Fatih Belediyesi yetkililerini en kısa sürede kendi şehirlerinde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacaklarını belirterek, belediyeden ayrıldılar.