Çevre Sağlığı Çalışmaları Devam Ediyor

absmiddle Yazdır   -A | A+ 19.04.2018
Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, rutin çevre sağlığı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Çevre Sağlığı çalışmaları kapsamında vektör mücadelesinde kullanılmak üzere Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) onayladığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı biyosidal ürünlerle yılın 12 ayında larva ve kapalı alan, sivrisinek, karasinek ve larva mücadelesini sürdürüyor. Bunun yanı sıra; ilçemiz genelindeki tüm çöp konteynerlerine periyodik olarak karasinek mücadelesi uygulanıyor. Gerektiğinde tüm kamu kurum ve kuruluşları, ibadethaneler ve fakir vatandaşlara ait konutlarda da ilaçlanıyor. Metruk ve tarihi binaların periyodik temizlik çalışmalarının yanında çöp evler ve cenaze evleri de ilaçlanıyor. Ayrıca, Kurban Bayramı hazırlıkları aşamasında ve sonrasında meydana gelebilecek bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı bölge dezenfekte ediliyor.