Sultanahmet’teki Tarihi Yapının Çevresi Düzenlendi

absmiddle Yazdır   -A | A+ 28.09.2018
Fatih’in yoğun turistlik bölgelerinden biri olan Sultanahmet Mahallesi’ndeki Küçük Ayasofya Caddesi üzerinde yer alan metruk alan bölge esnafından gelen talepler doğrultusunda Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yenilendi.

Tehlike arz ettiğinden dolayı saçla çevrilen ve zamanla çöp yığıntısı haline gelen tarihi yapının çevresi Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ıslah edilerek, bitkisel toprak serildi ve ardından çim serimi yapıldı. 193 metrekarelik alanda yapılan düzenleme sonrası metal saç yerine panel çit yapılarak tarihi yapı ön plana çıkartıldı. Aydınlatma problemi de çözülen alan yeni haliyle bölgedeki esnaf ve turistler tarafından hoş tepkiler aldı.