Yedikule Spor Kompleksi Çok Yakında Hizmette

absmiddle Yazdır   -A | A+ 29.11.2018
Fatih Belediyesi’nin sportif ve sağlıklı yaşam bağlamında çekim noktası olma iddiasıyla projelendirdiği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen Yedikule Spor Kompleksi’nin yapımı tamamlanmak üzere. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yanı sıra, kondisyon salonu, SPA Merkezi ve aerobik, pilates, yoga eğitimlerinin de verileceği kompleks çok yakında hizmete başlıyor.

Fatih Belediyesi, iddialı projelerinden birini daha hayata geçiriyor. Modern tasarımlı hatları ve yenilikçi yapı malzemeleri ile bölgenin sportif ve sağlıklı yaşam bağlamındaki çekim noktası olma iddiası ile tasarlanan Yedikule Spor Kompleksi’nin yapımına başlandı.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu:

Üç kat olarak planlanan tasarımın ana unsurunu oluşturan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapının giriş katında 25 metre uzunluğunda 5 kulvarlı ve 2 metre derinliğinde tasarlanmıştır. Bu havuz aynı zamanda dünya çapında uluslararası müsabakaların yapıldığı çelik havuz sistemi örnek alınarak geliştirilmiş; dayanıklılık ve sızdırmazlık açısından uluslararası düzeyde ve ender olarak gerçekleştirilen örnek bir havuz sistemi olarak projelendirilmiştir. İlaveten yüzme öğrenmek isteyenler için başlangıç niteliğindeki Çırpınma Havuzu da aynı hol içerinde tasarlanmıştır.  İstenildiği zaman otomatik olarak açılan orta ölçekteki müsabakalar için kullanılacak, 260 kişi kapasiteli Teleskopik Tribün düşünülmüştür. Havuzların ve seyirci tribününün olduğu alanın üzeri 9 metre yüksekliğinde kesintisiz bir hacim olarak tasarlanarak son derece ferah ve aydınlık bir mekân elde etmek hedeflenmiştir.

Kondisyon Salonu Ve Spor Stüdyosu:

Yapının 1. katında Yarı Olimpik Yüzme Havuzu holüne üst kattan görsel anlamda direkt hâkim Kondisyon Salonu ve buna ek olarak Plates, Yoga ve Airobik gibi eğitimlerin verilebileceği Spor Stüdyosu planlanmıştır. Bu planlama kurgusu ile çocuklarını yüzme havuzuna getiren ebeveynlerin üst katta spor yaparken çocuklarını seyredebilmelerine olanak sağlanmıştır.

Spa Merkezi:

Türk Hamamı, Sauna, Buhar Odası, Şok Duşları, Masaj Odaları ve Dinlenme Salonu mekânlarının oluşturduğu SPA Merkezi ile beraber yapının bütünde tam anlamıyla sağlıklı yaşam hedefinde bir çekim merkezi olarak kullanılması öngörülmüştür.