Kırgızistan Heyeti’nden Fatih Belediyesi’ne Ziyaret

absmiddle Yazdır   -A | A+ 09.12.2019
Fatih Belediyesi Kırgızistan’dan gelen konuk Belediye Başkanları’na EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi)’yi tanıttı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne üye, Kırgızistan Belediye Başkanlarından oluşan heyet, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik tarafından konuk edildi. Misafirleri belediyenin Molla Gürani Toplantı Salonu’nda ağırlayan Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Özçelik, “Siz değerli kardeşlerimizi Fatih’te ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Yardımcısı Özçelik, “Bizi bir araya getirmeye ve yakın ilişkiler geliştirmemize vesile olan bu güzel programda, sizlerle bir arada olmaktan ziyadesiyle mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim. Bundan 950 yıl önce; bir araya gelmenin, istişare etmenin önemini bizlere hatırlatan Yusuf Has Hacib’in, Balasagun’da, (Kırgızistan topraklarında) kaleme almaya başladığı Kutadgu Bilig’de söylediği gibi; “İstişare ile hareket eden, iki dünyada kutlu olur.” Bizler, ortak bir tarihi geçmişe ve ortak bir bilince sahip insanlar olarak; fikir birliğine, istişareye, birliğe, beraberliğe fazlasıyla değer veren bir milletiz. Sizlere bir kez daha hoş geldiniz diyorum” dedi.

Kırgız Belediye Başkanları’na EBYS Sunumu

Konuşmanın ardından gerçekleştirilen sunumda katılımcı belediye başkanlarına EBYS anlatıldı. Akıllı Devlet kapsamında hazırlanan EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi)’yi 2016 yılında ilk uygulayan kamu kurumu olan ve Başbakanlık tarafından da teşekküre layık görülen Fatih Belediyesi’nin Bilgi İşlem Müdürlüğü, misafir heyete tanıtım filmi izletti, slayt ve dokümanlarla sistemin işleyişini anlattı. Sunumu ilgi ile takip eden misafir Belediye Başkanları, yönelttiği sorularla sistemin çalışmasını detaylarıyla öğrenmeye çalıştı.

Sunum sonrasında heyetin başkanlığını yapan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Temsilcisi Mirbek Kozhoev, Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’e hediye verirken, Özçelik de konuklara Fatih Sultan Mehmet’in temsili portresinin yer aldığı çini tabak hediye etti. Hediyeleşmenin ardından Özçelik, misafir heyeti Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri’nde öğlen yemeğinde ağırladı.

Misafir Heyette bulunan Belediye Başkanları

Mirbek KOZHOEV                         Cumhurbaşkanlığı İdaresi Temsilcisi

Kamchybek KUSAKOV                 Hükümet İdaresi Temsilcisi

Murzaibragim ZHEENBEKOV      Yerel Yönetimler ve Etnik İlişkiler Devlet Ajansı Temsilcisi