Fatih Belediyesi Bilişimde Sınırları Fatih Mobil İle Kaldırıyor

absmiddle Yazdır   -A | A+ 05.10.2011
Dünyanın en kapsamlı mobil belediyecilik uygulamasını hizmete sokan Fatih Belediyesi, tüm platformlarda çalışabilen Fatih Mobil ile interaktif belediyecilikte sınırları kaldırıyor.

Bilişim Teknolojilerinde gerçekleştirdiği projelerle ödüllü Fatih Belediyesi, bilişimde bir adım daha öne geçiyor.

Dünyanın en kapsamlı mobil belediyecilik uygulaması FATİH MOBİL, Bilişim Zirvesi’nde tanıtıldı…

Bu yıl 11. düzenlenen ''ICT Summit Eurasia - Bilişim Zirvesi 2011'', "Sınırlar Kalkıyor" sloganıyla  İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Zirveye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Fatih Belediye Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı. Üç gün sürecek Bilişim Zirvesi’nde  Fatih Belediyesi standında, Fatih Mobil, On-line Eğitim, Kent Bilgi Sistemi  uygulamaları tanıtılıyor.

FATİH MOBİL NEDİR?

Fatih Mobil, vatandaşların mobil cihazlarından Fatih ilçesi ve Fatih Belediyesi hakkında bilgi alabildikleri, interaktif belediyecilik işlemlerini hızlı ve kolayca yapabildikleri bir uygulamadır.
Fatih Mobil hızlı ve kolay kullanım için özel olarak geliştirilen zengin bir kullanıcı arayüzü sunar. Uygulamalar  Başkan,  Fatih Belediyesi İletişim Merkezi, İlçe Rehberi, e-belediye, Güncel, Kültür Sanat ve Hizmetler  olmak üzere 8 ana başlık altında toplanır.
Ana Başlıkların altında 65 adet alt modül  yer alır. Bu modüller sürekli geliştirilerek, vatandaşa çok daha geniş kullanım imkanları sunar. Alt modüller sayesinde yönetim bilgileri, alo belediye, resimli öneri ve şikayet mesajı gönderme, borç sorgulama, borç ödeme gibi işlemler kolaylıkla yapılabilir.
Fatih Mobil ile mobil cihazlarla kültür sanat etkinlik takvimini takip edebilir, nöbetçi eczane, Fatih fotoğraf galerisi, gezilecek yerler, sosyal tesisler, güncel haberler ve duyurular hakkında bilgi alınabilir. Uygulama tüm belediye yayınlarına erişim imkanı, ihale ilanları, nikah randevu takvimi, vergi dönemi hatırlatmaları gibi çok geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır.
Fatih Mobil, sürekli geliştirilmektedir.