Van'ın Fatih'inden Van'a 1 okul 1 de spor salonu

absmiddle Yazdır   -A | A+ 20.01.2012
Van depreminde hasar gören okulların yenilenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, Van Valiliği ile Fatih Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Fatih Belediyesi Van'a 24 derslikli bir okul 1 de kapalı spor salonu yaptıracak.

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Toplantı Salonu'nda Van depreminde hasar gören okulların yenilenmesi için hayırseverlerle toplu protokol töreni düzenlendi. Projeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Fatih Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, Milli Eğitim Vakfı (MEV), Ankara Ticaret Odası, Bartın Valiliği, UNICEF gibi çeşitli kurumların yanı sıra, Acun Ilıcalı, Saadettin Saran, Muammer Ketenci gibi isimler de destek verdi.

Dinçer: Van’daki imkânları arttıracağız

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan Van'daki depremi hatırlatarak, ''Bir daha ihmal ve bilgisizlikten kaynaklanan yıkımlar yaşamamak için bu acı tecrübeden hareketle gerekli dersleri çıkararak, eğitime daha fazla önem vererek insanca yaşamanın imkânlarını çoğaltacağız'' dedi. Herkesin kenetlenerek elinden geleni yapması gerektiğini ifade eden Bakan Dinçer, Van'da yükselecek yeni, konforlu okullar, spor salonları, pansiyon ve yurtlar için ilk harcın bugün atıldığını belirtti.

Demir: Van sahipsiz değil

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de imza törenin de yaptığı konuşmada, Van depreminde ilk yardıma koşanlardan olduğunu ve oradaki insanları sahipsiz bırakmadıklarını hatırlatarak, “Van için yaklaşık 100 kişilik bir ekiple, geceli gündüzlü çalışarak, 15’er tonluk 9 kamyon ve 25 tonluk 5 tırdan oluşan yardım konvoyunu ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Oradaki 8 köyün her türlü sorumluluğu bize ait. Şimdi de 6 ay içerisinde Van’a bir lise bir de kapalı spor salonu yaptıracak olmanın ve Van’lı kardeşlerimizin yaralarını sarmanın manevi huzurunu yaşıyoruz,” diye konuştu.