Fatih Belediyesi'nden Van'a Depreme Dayanıklı Okul

absmiddle Yazdır   -A | A+ 20.10.2012
Geçtiğimiz yıl Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin üzerinden tam 1 yıl geçti.

Geçtiğimiz yıl Van’da meydana gelen 7.2’lik depremin üzerinden tam 1 yıl geçti. Depremin ardından acılar paylaşıldı, yaralar sarılmaya başlandı. Tüm Türkiye Van’a yardıma koştu. Van’a koşanlar arasında Fatih Belediyesi de vardı. Fatih Belediyesi depremin hemen ardından Van’a giderek yardım çadırı kurup, depremzedelere yardım ulaştırmıştı.

Van’da meydana gelen depremde birçok okul da kullanılamaz hale gelmişti. Fatih Belediyesi de Van’daki çocukların eğitim ve öğretimden geri kalmaması için kolları sıvadı ve depremde okulu yıkılan merkeze bağlı Alaköy’de okul yaptırdı.

Fatih Belediyesi Van’da yaraları sarabilmek adına Vanlı öğrencilerin eğitimine destek olmak için 720 öğrencinin okuyabileceği Fatih Belediyesi İlk ve Ortaöğretim Okulu ile İmam-Hatip Ortaokulu ve Lisesi inşa ettirdi.

Deprem riskine karşı okul, 8.5 şiddetindeki bir sarsıntıya dayanıklı şekilde inşa edildi.

Van’da depreminin yaraları sarıldı. Bu çerçevede Van, yeniden inşa edildi. Fatih Belediyesi geçen yıl meydana gelen depremin ardından Vanlı depremzedelerin yaralarını sarabilmek için tüm imkanlarını seferber etmişti. Bölgede  birçok yardım çalışmasına imza atan Fatih Belediyesi, en son Vanlı öğrenciler için okul yaptırdı. Bahçe ve lojman dâhil olmak üzere 7 bin 50 metrekarelik araziye sahip okul, Van’ın merkez İlçesi Alaköy köyünde yaptırıldı. Okulda 720 öğrenciye ortaokul ve lise seviyesinde eğitim verilecek. Yaklaşık 30 köyden bu okula taşımalı sistemle öğrenci getirilerek eğitim verilecek. Engelli öğrencilerin de unutulmadığı okulun girişlerinde engelliler için iki adet  rampa ve bir adet asansör bulunuyor. Aynı zamanda okulda, uluslararası standartlara uygun 2 adet yangın merdiveni yer alıyor. Deprem riskine karşın okul, 8.5 şiddetindeki depreme dayanabilecek sağlamlıkta yapıldı.

Depremin yıldönümünde Van’a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Belediyesi İlk ve Ortaöğretim Okulu ile İmam-Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin açılışını yapacak.