Fatih Belediyesine e-Devletten Plaket

absmiddle Yazdır   -A | A+ 28.03.2013

Fatih Belediyesi ‘e-Devlet’te

2008 yılında hizmete başlayan ve 2012 yılının haziran ayında belediyelerin dahil edildiği  e-Devlet Kapısı’nda hizmet veren ilk 38 belediyeden biri olan Fatih Belediyesi’ne   e-Devlet Hizmet Plaketi’ verildi.

14.03.2013 tarihinde Ankara’daki JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen ‘E-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler’ toplantısına İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Adnan Güler ve e-Devlet Kapısı’nda  hizmet veren diğer belediyelerin yetkilileri katıldı.

Elektronik kimlik kartları tam güvenli

Programda bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, elektronik kimlik kartı projesi hakkında bilgi vererek; “Vatandaşlara bu hizmetle taşınabilir, taklit edilmesi kolay olmayan, kurum ve kuruluşlarda daha hızlı hizmet verilmesini sağlayacak biyometrik özellikleri olan kimlik kartları verilecek” dedi.

Bakan Yıldırım: ‘E-devlet modern yönetişimdir’

Bakan Binali Yıldırım ise konuşmasında bilgileri paylaşmaktan kıskanan ve alışılmış bürokrasiyi devam ettirmeye çalışan kurumların varlıklarını devam ettiremeyeceğini vurgulayarak, “Herkesin e-devlet kapısını özellikle çalmasını istirham ediyorum. Bugün bu kapıyı çalmazsanız yarın kendinize yer bulamazsınız. Burada sorun zihinsel dönüşümdür. 10 sene önce vatandaş şafak sökmeden kuyrukta beklerdi. Kimisi hastane, kimisi vergi, beyanname, pasaport için beklerdi. İşte bunları sona erdiren modern yönetişim budur. Şimdi artık vatandaş ister Çin’de ister Amerika’da her yerde elindeki bilgisayarla her işlemi yapabilir hale geldi.

Konuşmaların ardından plaket takdim törenine geçildi. Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Güler, e-Devlet Hizmet Plaketini Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’dan aldı.

e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Belediyemiz Hizmetleri

e-Devlet Kapısı Belediyemiz uygulamalarına https://www.turkiye.gov.tr/belediyeler?belediyeKodu=10039 internet adresinden girilebilmektedir.