2014 Yılında Yayalaştırılan Sokaklar

Fatih belediyesi; Tarihi Yarımada'da trafik sorununu çözmek ve bölgeyi görsel olarak turizme daha uygun hale getirmek için başlattığı yayalaştırma çalışmalarını sürdürmektedir. Turizmin ve ticaretin yoğun olduğu Tarihi Yarımada'da gündüz çalışanların oranının diğer bölgelere göre daha yoğun olması trafik çilesini içinden çıkılmaz bir hale dönüştürmektedir. Dükkân önlerine konulan arabalar, hem görüntü kirliliği yaratmakta hem de trafiği altüst etmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi'nin aldığı yayalaştırma kararları, trafik sorununu çözmesi ve esnafa ticari açıdan kolaylık sağlamasının yanı sıra, Tarihi Yarımada'nın güzelleştirilmesi ve korunması için de önemlidir.

Yayalaştırma yapılan bölgenin yoğun bir ticaret merkezi olduğu da gözetilerek araç trafiğine kapatma
10.00 ile 18.00 saatleri arasında uygulanmakta, günün diğer saatlerinde esnaf mal sevkiyatını rahatlıkla yapabilmektedir.

Yayalaştırma çalışmalarının sonrasında binaların cephelerinin de ortaya çıktığı görülüyor. Cephelerin de düzenlenerek, tarihi dokuya uygun cephe örnekleriyle Fatih’in çehresi her geçen gün değişiyor, güzelleşiyor.

Yayalaştırılan Cadde ve Sokaklar :

1. İnkilap Caddesi
  2. Koçibey Sokak