1. Başkan'a Yaz

Müdür: Cengiz USTA

Bilgi Evleri ve Semt Konaklarımız

Dervişali Semt Konağı
İngilizce, Arapça, Osmanlıca, okuma-yazma, çocuk gelişimi ve eğitimi, yabancılara Türkçe, bilgisayar kullanımı, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili ve diksiyon eğitimleri verilmektedir.

Keçeci Karabaş Semt Konağı
4’ten 10. sınıfa kadar eğitim verilmekte, 130 kişilik çok amaçlı salon, muhtarlık, bilgisayar sınıfı, kütüphane ve mescit bulunmaktadır.

Marmara Semt Konağı
4’ten 10. sınıfa kadar eğitim verilmekte, 90 kişilik çok amaçlı salon, bilgisayar sınıfı, kütüphane, sinema odası ve mescit bulunmaktadır.

Müftüali Semt Konağı
Üniversite hazırlık kursları, 4’ten 8. sınıfa kadar eğitim verilmekte, 82 kişilik çok amaçlı salon, PTT, mescit, bilgisayar sınıfı, kütüphane ve diş doktoru bulunmaktadır.

Vani Dergâhı Semt Konağı
Üniversite hazırlık kursları ile 4’ten 8. sınıfa eğitim verilmekte, 150 kişilik çok amaçlı salon, bilgisayar sınıfı, kütüphane ve mescit bulunmaktadır.

Kütüphaneler

Kariye Refik Halid Karay Kütüphanesi

3 ayrı katta hizmet veren kütüphanemiz aynı anda 120 öğrenciyi ağırlayabiliyor. Diğer kütüphanelerden farklı olarak 5-10 yaş arasındaki çocuklarımız için 'Çocuk Kütüphanesi' çalışmalarının devam ettiği Kariye Kütüphanesi’nde dinlenme alanı ile kafe de bulunuyor.

Topkapı Kütüphanesi

2020 yılında hizmete açılan kütüphanemiz, yaklaşık 175 ziyaretçi kapasitesindedir. Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü 08.30 - 00.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Abdi Çelebi Kütüphanesi

Yaklaşık 100 ziyaretçi kapasitesine sahip olan kütüphanemiz, cumartesi günleri hariç, haftanın 6 günü 10.00 - 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Dervişali Kütüphanesi

Kalenderhane Kütüphanesi

Yapımına 2017 yılında başlanan ve 2019 yılı itibariyle hizmete açılan kütüphanemiz, aynı anda yaklaşık 250 ziyaretçiyi ağırlayabilmektedir. Kütüphanemiz; pazar günleri kapalı olup haftanın 6 günü 08.30 - 00.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Vani Dergâhı Kütüphanesi

Yapımına 2017 yılında başlanan kütüphanemiz, 2019 yılı itibariyle hizmete açılmıştır. Semt konağı içerisinde yer alan ve yaklaşık 120 ziyaretçi kapasitesine sahip olan kütüphanemiz; pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 08.30 - 00.00 arasında hizmet vermektedir.

Kadırga Kütüphanesi

Yaklaşık 150 ziyaretçi kapasiteli Kadırga Kütüphanemiz, pazar günleri kapalı olup haftanın 6 günü 10.00 - 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Yaz Spor Okulları

Fatih’teki okulların spor salonları ve belediyeye ait spor salonlarında gerçekleştiren Yaz Spor Okulları ile Fatihli çocuklar, basketbol, futbol, yüzme ve voleybol gibi 4 ana branşın yanı sıra okçuluk, jimnastik, satranç, judo, karate, tekvando, mini golf, badminton branşlarında spor eğitimi alarak, yaz tatillerini değerlendiriyor.

Gönüllü Turizm Elçileri

Fatih'in tarihi ve kültürel noktalarını ziyaret eden turistlere yardımcı olmak ve gençlere yabancı dillerini geliştirme imkânı sunmak amacıyla yürütülen "Gönüllü Turizm Elçileri" projesi kapsamında yaşları 14 ile 30 arasında değişen turizm elçileri Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan, Divanyolu, Kapalıçarşı ve Eminönü olmak üzere toplam 6 bölgede görev alıyor.

3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası

Gençleri spora teşvik etmek amacıyla her yıl Küçükler, Gençler, Yıldızlar ve Büyükler olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirilmekte olan 3x3 Sokak Basketbolu Turvunamızda, dereceye girenler ödüllendirilmektedir.

Okullar Arası Sportif Turnuvalar

Fatih ilçesindeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların katılımıyla masa tenisi, güreş, futbol, voleybol, basketbol, atletizm dallarında turnuvalar gerçekleştirilmektedir.

Öğretmenler Arası Sportif Turnuvalar

Fatih ilçesindeki okullarda görev yapan öğretmenlerin katılımıyla, futbol ve voleybol dallarında geleneksel olarak turnuva düzenlenmekte, dereceye giren takımlar ödüllendirilmektedir.

Söyleşi ve Konferanslar

Her sene eğitim-öğretim dönemi boyunca çeşitli sanatçılar, sporcular, yazarlar ve tanınmış kişiler lise öğrencileriyle okullarında ya da Fatih Belediyesi Kültür Merkezilerinde bir araya getirilmektedir.

Kano ve Kürek Sporları Merkezi

Kano ve Kürek Sporları Merkezimiz üç tarafı deniz ile çevrili olan ilçemizde su sporlarını teşvik etmek amacıyla tasarlanıp hayata geçirilen önemli projelerden biri. Merkezimiz; derslik, bekleme alanı, kayıkhane, mescit, kafeterya ile teras bölümlerinden oluşmaktadır.