-A A+

12. Uluslararası Dergi Günleri Başladı

Fatih Belediyesi’nin DERGİBİR (Dünya Dergiler Birliği) işbirliği ile organize ettiği, DERGİBİR kurucu başkanı ve dergi fuarlarının öncüsü Asım Gültekin anısına düzenlenen 12. Uluslararası Dergi Günleri 3 Ekim’e kadar misafirlerini ağırlayacak.

30 Eylül 2021
12. Uluslararası Dergi Günleri Başladı

Sirkeci Garı'nda kapılarını açan 12. Uluslararası Dergi Günleri fuarına, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce dergi katılım sağladı. Fatih Belediyesi’nin de Yeditepe Fatih dergisiyle katılım sağladığı etkinlik, çeşitli söyleşilere de ev sahipliği yapıyor. DERGİBİR kurucu başkanı ve dergi fuarlarının da banisi olan Asım Gültekin için özel bir alanın ayrıldığı fuarda Gültekin'e ait eserler, ona özel yayımlanan dergiler, kitaplar ve fotoğraflar da sergileniyor. Sosyal hayatımızın kültür taşıyan önemli araçlarından olan dergileri keşfetmek, sektörün duayenleriyle bir araya gelmek için 3 Ekim’e kadar fuarı ziyaret edebilirsiniz.
Asım Gültekin Kimdir?
Amasya'nın Taşova ilçesinde 1975'te dünyaya geldi. Lise öğrenimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği bölümünden mezun olan Asım Gültekin, bugüne kadar birçok derginin yayın hayatına başlamasına öncülük etti. Farklı illerdeki okullarda edebiyat öğretmenliği de yapan Gültekin, 2008'de yılın öğretmeni seçilmişti.
Dünya Dergiler Birliği ile Dünya Türkçe Dergiler Birliği’ni kuran Asım Gültekin, dergi günleri etkinliğiyle dergi fuarlarını başlatan öncü isim oldu. Kosova'dan Azerbaycan'a, Pakistan'dan Fas'a, İslam coğrafyasının çeşitli bölgelerinden yüzlerce derginin fuara katılımını sağlayan Gültekin; gençlerle yetişkinlerin, okur ile yazarın, şairle öykücünün ve dergicilerin arasında köprüler inşa etti.
Gültekin dil ve etimolojiye ilgisinden ötürü, Dil Evi Etimoloji Topluluğu’nu kurdu. Topluluk, Dede Korkut, Saltukname, Muhammediye ve Yunus Emre Divanı okumaları gerçekleştirdi. Çeşitli yayınevlerine ve dergilere editör, danışman ve yayın kurulu üyesi olarak da katkı sağlayan Gültekin, "Biat", "Seher", "Kitap Postası", "Cafcaf" ve "CF" dergilerini çıkardı. Yüzlerce seminer ve konferans veren Asım Gültekin’in; "Yörünge", "Yedi İklim", "Yeni Şafak", "Sağduyu", "Milli Gazete", "Vakit", "Düş Çınarı", "Kırklar", "Gerçek Hayat", "Genç" gibi birçok yayında yazıları yayınlandı. 2020 yılında Yalova’daki evinde kal krizi sonucu hayatını kaybeden Asım Gültekin, evli ve 2 çocuk babasıydı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin