-A A+

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği Vali Gül ve Başkan Turan'ın Katılımıyla Saraçhane Parkı'nda Gerçekleştirildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın katılımıyla Saraçhane Parkı'nda yapıldı. Başkan Turan, Fatih'in sokaklarını bayraklarla dolduran coşkulu kalabalığı vurguladı.

16 Temmuz 2024
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği Vali Gül ve Başkan Turan ın Katılımıyla Saraçhane Parkı nda Gerçekleştirildi

Fatih Belediyesi’nin İstanbul Valiliği iş birliğiyle düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği Saraçhane Parkı’nda gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Sn. Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan, Fatih Kaymakamı Sn. Cafer Sarılı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Sn. Osman Nuri Kabaktepe, İBB AK Parti Grup Başkanvekili Sn. Zeynel Abidin Okul, Baykar Teknoloji Lideri Sn. Selçuk Bayraktar ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sn. Bilal Erdoğan gibi önemli isimlerin katıldığı etkinlikte şehit aileleri ve gaziler vatandaşlarla birlikte kortej eşliğinde Fatih Camii’nden Saraçhane’ye yürüdü. Konuşmalarda 15 Temmuz’un milli birlik ve beraberlik ruhu vurgulandı.

Program sabah saatlerinde Fatih Camii’nde toplanmayla başladı. Kalabalık mehter takımı eşliğinde Anıtpark’a doğru yürüyüşe geçti. Marşlar ve sloganlarla süslenen yürüyüş 15 Temmuz’un direniş ruhunu yeniden canlandırdı. Etkinlik Anıtpark’ta düzenlenen törenle devam etti.

Anıtpark’taki törende mehter takımı ve Ayasofya Hafızlar Topluluğu’nun konserleri ilgiyle karşılandı. Mehter takımının coşkulu marşları ve Ayasofya Hafızlar Topluluğu’nun ilahi ve kasideleri katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Ayrıca 15 Temmuz şehitleri anısına sâlâlar okundu ve dualar edildi.

Konuşmalarında 15 Temmuz'un Türk milletinin bağımsızlık ve demokrasi mücadelesindeki önemine dikkat çeken Vali Gül, "15 Temmuz milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü şekilde sergilendiği bir gün olarak tarihe geçmiştir. Bugün burada toplanarak bu ruhu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bir aradayız," dedi. Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ise Fatih ilçesinin 15 Temmuz’daki direnişine vurgu yaparak “Fatih 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlıkla tarihteki şanlı yerini almıştır. Bugün burada, bu kahramanlığı anmak ve unutmamak için toplandık," dedi. Ayrıca “Erkan Pala, İbrahim Yılmaz, Ömer Cankatar, Tolga Ecebalın ve Yunus Emre Ezer, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlere karşı direnirken canlarını feda eden Fatihli 5 kahramanımızdır. Onlar ülkemizin dört bir yanında şehitlik mertebesine erişen 246 vatan evladımız gibi kahramanca mücadele etmişlerdir. O gece Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayet ve liderliğinde olduğu gibi bugün de yan yana, omuz omuza tek yürek olduk ve vatan sevgimizi hemşehrilerimizle birlikte haykırdık. 15 Temmuz ruhunu her zaman yaşatacağız," şeklinde konuştu.

Etkinlik İstanbulluların yoğun ilgisiyle birlik ve beraberlik ruhu içinde geçti. Programın sonunda tüm katılımcılar hep birlikte dua ederek şehitleri andı ve demokrasiye olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdi. Etkinlik gece boyunca süren çeşitli etkinlikler ve konserlerle devam etti.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin