-A A+

230 Bin Metrekarelik Karasurları Millet Bahçesi İle Fatih'e Yeni Bir Nefes Gelecek

Fatih Belediyesi son üç yılda yeşile verdiği öncelikle ilçedeki yeşil alan miktarına yüzde 58 gibi büyük bir oranda artırmayı başardı. Başkan Mehmet Ergün Turan ilçenin en önemli yeşil alan projelerinden biri ve 230 bin metrekarelik alanda hizmet verecek Karasurları Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulunan proje hakkında detaylı bilgi verdi.

16 Eylül 2022
230 Bin Metrekarelik Karasurları Millet Bahçesi İle Fatih e Yeni Bir Nefes Gelecek

Fatihlilerin hizmetine sunulan yeni yeşil alanların yanı sıra yapım aşamasındaki Karagümrük Parkı ve Yaşam Merkezi, Karasurları Millet Bahçesi ve Sirkeci – Kazlıçeşme Rekreasyon Projesi gibi tüm İstanbulluların yeşil alan ihtiyacını karşılayacak vizyon projelerin kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yapım aşamasındaki projelerin hayata geçmesiyle birlikte Fatih’in 2019 yılında 882 bin metrekare olan yeşil alanı 2022 yılı itibariyle tam 1 milyon 375 bin metrekareye yükseliyor.

KARASURLARI MİLLET BAHÇESİ’NDE BİRÇOK SOSYAL DONATI ALANI YER ALIYOR
Fatih’i cazibe merkezi haline getirecek önemli projelerden biri olan Karasurları Millet Bahçesi, genelde İstanbul, özelde Fatih’teki yeşil alan miktarını büyük oranda arttırıyor. Birçok sosyal donatı alanlarının yer aldığı, tarihi ve yemyeşil bir alana ev sahipliği yapan Karasurları Millet Bahçesi, 2019’dan bu yana yeşil alan oranını arttıran Fatih’e yeni bir soluk getiriyor. Karasurları Millet Bahçesi’nde; çocuk köyü ve çocuk oyun alanları, kadın el emeği pazarı, spor etkinlik ve piknik alanları ile çocuk kütüphanesinin yanı sıra tıbbi ve aromatik bitki bahçeleri de yer alacak. Ayrıca 3 buçuk kilometrelik bisiklet, 4 kilometrelik yaya yolu bulunacak olan projede ağaçlar belli bir aralıkta dikilerek kara surlarının görünürlüğü ön plana çıkarılıyor.

FATİH'İN KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARI YÜZDE 83 ARTTI
Üstelik Karasurları Millet Bahçesi projesi, Fatih’i yeşillendirme gayretinin yalnızca bir örneği. Birçok park, bahçe ve kamusal alanda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Fatih, projeler tamamlandığında 1 milyon 375 bin metrekarelik yeşil alana kavuşmuş olacak. 2019 yılından bugüne gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Fatih’in yeşil alanları yüzde 58 oranında artarken, kişi başına düşen yeşil alan miktarında ise yüzde 83 oranında büyüme görüldü.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin