-A A+

3. Yeditepe Bienali Küratörleri Hazırlıklara Başladı

3. Yeditepe Bienali'nin hazırlık toplantısında küratörler, bu yılın teması ve bienal süresince hayata geçirilecek projeleri kapsamlı bir şekilde ele aldı.

23 Ağustos 2024
3. Yeditepe Bienali Küratörleri Hazırlıklara Başladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen ve Klasik Türk Sanatları alanında dünyada bir ilk olma özelliğine sahip Yeditepe Bienali'nin üçüncü edisyonu için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 20 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen kritik toplantıda bu yıl "Gölge Varsa Işık da Var" temasıyla sanatseverlerle buluşacak 3. Yeditepe Bienali'nin detayları ele alındı. Toplantıya Yeditepe Bienali yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bu yılki bienalin küratörlüğünü üstlenen Emin Batman, Fatih Ömeroğlu ve Furkan Türkyılmaz da katıldı. Küratörler bienalin ana temasını oluşturan ışık ve gölge kavramlarının sanattaki yansımalarını derinlemesine tartıştı. Toplantıda ayrıca bienalin farklı mekanlarda gerçekleştirilecek etkinliklerinin organizasyonu ve mekan düzenlemeleri üzerine kapsamlı sunumlar yapıldı. Küratörler bienalin bu yılki konseptini hayata geçirecek mekan düzenlemeleri hakkında bilgi verirken katılımcılara sunulacak sanat deneyiminin önemli noktalarını da vurguladılar. Fatih’in tarihî dokusuyla bütünleşen bienalde çeşitli yapılar yer alacak. Bu mekanlarda hüsn-i hat, tezhib, minyatür, ebru, katı’, kalemişi ve çini gibi klasik Türk sanatlarının estetik zenginliği farklı sergileme yöntemleriyle izleyicilere sunulacak. Toplantıda bienalin uluslararası alandaki yankıları ve bu yılki etkinliklerin Türkiye'nin kültürel mirasının dünya ile paylaşılması açısından taşıdığı önem de değerlendirildi. Yeditepe Bienali’nin bu yılki teması "Gölge Varsa Işık da Var” üç farklı küratörün bakış açısıyla ele alınarak sanatın ışık ve gölge dinamikleri üzerinden yeni perspektifler sunmayı hedefliyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin