-A A+

30 Ağustos Zafer Bayramı Fatih'te Coşkuyla Kutlandı

Vatan Caddesi’nde düzenlenen askeri geçit töreni, bayraklarla donatılan sokaklar ve bayrak dağıtımıyla Zafer Bayramı, Fatih'te büyük bir coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos 2024
30 Ağustos Zafer Bayramı Fatih te Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Fatih’te bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Vatan Caddesi’nde gerçekleştirilen askeri geçit töreni vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 30 Ağustos 1922'de Büyük Türk Ordusu’nun kazandığı zaferin 102. yılında binlerce kişi Türk bayrağı altında toplanarak bu tarihî günü gururla andı.

Fatih Belediyesi törene katılan vatandaşlara bayram coşkusunu yaşatmak amacıyla çeşitli hazırlıklar yaptı. Halkla İlişkiler Ofisi personeli törende ve çevresinde 7’den 70’e her yaştan vatandaşa Türk bayrağı dağıtarak bayramın simgesi olan kırmızı-beyaz renklerin her yerde dalgalanmasını sağladı. Fatih'in dört bir yanı, evlerden iş yerlerine, parklardan caddelere kadar Türk bayraklarıyla donatıldı.

Geçit töreninde askeri birliklerin yanı sıra gaziler ve sivil toplum kuruluşları da korteje katıldı. Askeri bandonun çaldığı marşlarla başlayan tören Fatihli vatandaşların yoğun katılımıyla şenlik havasında geçti. Vatan Caddesi’ni dolduran binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe eşlik ederken zaferin coşkusu adeta caddede hissedildi.

Fatih Belediyesi'nin organize ettiği etkinlikler geçit töreniyle sınırlı kalmadı. İlçenin çeşitli noktalarında kurulan stantlarda vatandaşlara bayrak, rozet ve çeşitli hediyelikler dağıtıldı. Bu kapsamlı organizasyon Zafer Bayramı’nı Fatih’te bayram havasında yaşattı.

Fatih’in dört bir yanına yayılan etkinlikler birlik ve beraberlik duygularını pekiştirirken Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha hatırlattı. Zafer Bayramı, Fatih’te büyük bir coşkuyla ve gururla kutlanmaya devam edecek.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin