-A A+

400 Gönüllü Turizm Elçimiz, Sultanahmet Meydanı'nda Düzenlenen Törenle Göreve Başladı

400 Gönüllü Turizm Elçimiz Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan, İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV Başkanı Sn. Şekip Avdagiç ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Coşkun Yılmaz’ın katılımıyla Sultanahmet Meydanı’nda yapılan bir programla göreve başladı. Başkan Turan, gençlerin bilgisine ve kültürüne güvendiklerini belirtti.

11 Temmuz 2024
400 Gönüllü Turizm Elçimiz, Sultanahmet Meydanı nda Düzenlenen Törenle Göreve Başladı

Fatih Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV iş birliğiyle gerçekleştirilen ve geniş katılımla düzenlenen programla 100 gönüllü turizm elçisi bu yaz sezonu için Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen törenle görevlerine başladı. Programa Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan, İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV Başkanı Sn. Şekip Avdagiç ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Coşkun Yılmaz katılarak destek verdiler.

6 Tarihî Noktada Hizmet Verecekler

Gönüllü turizm elçileri Ayasofya'dan Sultanahmet'e, Eminönü'den Beyazıt'a, Divanyolu'ndan Gülhane'ye kadar uzanan 6 tarihî noktada turistlere rehberlik yapacak. Rusça, İtalyanca, Japonca ve Fransızca dahil olmak üzere 10 farklı dilde turistlerden gelen soruları yanıtlayarak İstanbul'un zengin tarihî ve kültürel mirasını ziyaretçilere en iyi şekilde tanıtacaklar. Bu görevleri sırasında elçiler hem dil becerilerini hem de sosyal yetkinliklerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

Gençlere Güven ve Teşekkür Mesajı

Törende konuşan Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan, gençlerin bilgisine ve kültürüne duydukları güveni vurgulayarak onları çok sevdiklerini ifade etti. Başkan Turan, bu tür projelerin gençlerin kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağladığını belirterek İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV Başkanı Sn. Şekip Avdagiç’e destekleri için teşekkür etti.

Projenin Amacı ve Beklentileri

Bu proje sayesinde!İstanbul'un tarihî ve turistik bölgelerinde turistler daha bilinçli ve güler yüzlü bir hizmet alacak. Aynı zamanda gençlerin turizm sektörü hakkında bilgi sahibi olmaları ve deneyim kazanmaları hedefleniyor. Turistlerin yönelttiği sorulara doğru ve hızlı cevaplar vererek ziyaretçilerin İstanbul'da keyifli ve bilgilendirici bir deneyim yaşamalarına katkı sunacaklar.

İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV Başkanı Sn. Şekip Avdagiç ise gençlerin turizm elçisi olarak görev almalarının İstanbul'un turizm potansiyelini artıracağını ve şehrin uluslararası alandaki imajına olumlu katkılar yapacağını belirtti. Ayrıca bu tür projelerin gençlerin kariyerlerine de önemli bir başlangıç olacağını ifade etti.

Bu program gençlerin aktif katılımıyla İstanbul'un tarihî ve kültürel zenginliklerini en iyi şekilde tanıtarak hem yerli hem de yabancı turistlerin şehir hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayacak. Bu sayede İstanbul'un turizm sektörü daha da güçlenecek ve turistlerin memnuniyeti artacak.

Gönüllü Turizm Elçileri

Bu yıl 14. kez düzenlenen Gönüllü Turizm Elçileri projesi Türkiye'nin en önemli kültür turizmi rotalarından biri olan Fatih'te turistlere rehberlik hizmeti sunuyor. Proje turistlerin seyahatlerini kolaylaştırmanın yanı sıra gönüllü gençlere sosyalleşme, yabancı dil becerilerini geliştirme ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı sağlıyor.

Gönüllü Turizm Elçileri her yıl yazılı ve sözlü mülakatlarla özenle seçiliyor. Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan, Divanyolu, Kapalıçarşı ve Eminönü gibi tarihi ve turistik bölgelerde görev alan elçiler İngilizce, İspanyolca, Almanca, Arapça, Fransızca, Farsça, Korece, Japonca, Çince, İtalyanca ve Rusça gibi birçok dilde turistlere ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor. “Bana Sor/Ask Me” yazılı tişörtlerle kolayca tanınan elçiler 16 ile 30 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor.

Proje sonunda gönüllüler katılım sertifikası ile ödüllendiriliyor. Bu sertifikalar gençlerin ilerideki kariyerlerinde de önemli bir referans olma özelliği taşıyor. Gönüllü Turizm Elçileri projesi hem turist memnuniyetini artırıyor hem de gençlere değerli deneyimler kazandırıyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin