-A A+

8. Heritage İstanbul Fuarı'nda Fatih Belediyesi Olarak Yerimizi Aldık

Bu yıl 8. kez düzenlenen Heritage İstanbul Fuarı'na Fatih Belediyesi olarak katıldık. Standımızı, Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan, İstanbul Valisi Sn. Davut Gül ve Kütahya Valisi Sn. Musa Işın ziyaret etti. Başkan Turan, fuarın kültürel miras bilincinin korunmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

15 Mayıs 2024
8. Heritage İstanbul Fuarı nda Fatih Belediyesi Olarak Yerimizi Aldık

Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası kültür mirası fuar ve konferansı olan Heritage İstanbul, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yoğun bir katılımla başladı. Fatih Belediyesi olarak katıldığımız fuarda, Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan, İstanbul Valisi Sn. Davut Gül ve Kütahya Valisi Sn. Musa Işın standımızı ziyaret etti. Başkan Turan, Heritage İstanbul Fuarı'nın ülkemizde kültürel miras bilincinin artması ve korunması konusunda önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti. Ayrıca, 17 Mayıs Cuma gününe kadar tüm hemşehrilerinin fuarı gezebileceğini belirtti.

“8. Heritage İstanbul Fuarı”

CoinTR ana sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, yerli ve yabancı sektör paydaşlarını bir araya getirerek önemli bir platform oluşturuyor. Etkinlik boyunca konferanslar, "Miras Sohbetleri", atölye çalışmaları ve B2B toplantılar ile zengin bir program sunuluyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği YİKOB ve Marmara Belediyeler Birliği gibi önemli kamu kurumlarının desteğiyle düzenlenen fuar, kültürel mirasın korunması ve bilinçlendirilmesi adına önemli adımlar atılmasını sağlıyor.

Bu yılki konferans serisinde, UNESCO Kültürel Miras İyi Niyet Elçisi ve ICOMOS Ürdün Başkanı Prenses Dana Firas, Cenevre Üniversitesi Hukuk Profesörü Prof. Dr. Marc-André Renold ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Zeynep Boz gibi önemli isimler konuşmacı olarak yer alıyor. Konferanslarda "Kozo'dan Japon Kağıdına Yaşam Döngüsü" ve "İklim Krizi ve Müzeler" gibi konular ele alınıyor.

Heritage İstanbul’un ana sponsoru CoinTR, etkinlikte "Geleceğe Miras" projesinin detaylarını paylaşıyor. İngiltere, Çin ve Türkiye ortaklı global dijital varlık ve teknoloji şirketi olan CoinTR, kültürel mirasın korunması ve geleceğe taşınması konusundaki projelere destek sağladığını duyurdu. Etkinlik kapsamında, Makine ve Kimya Endüstrisi'nin Milli Mücadele dönemi ve Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan askeri mühimmat sergileniyor. İzmir Time Machine projesi ile katılımcılar, İzmir'in 8500 yıllık tarihine üç boyutlu bir yolculuk yapma fırsatı buluyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı da fuarda yer alarak yürüttüğü restorasyon çalışmaları hakkında detaylı bilgi veriyor. Yerli ve yabancı birçok firma, müzecilik, kütüphanecilik ve arkeoloji alanlarındaki yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojik gelişmelerini tanıtıyor.

Bu yıl, Heritage İstanbul’un kurumsal dokümanlarında Aizanoi Antik Kenti yer alıyor. Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Aizanoi, Roma dönemine ait önemli yapıları ve dünyanın bilinen ilk borsası ile büyük ilgi topluyor. Heritage İstanbul, kültür mirası meraklıları için keyifli ve eğitici bir deneyim sunuyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin