Anne ve Çocuklar KARINCA El Emeği Eğitim Birimimizde El Becerilerini Geliştiriyor: Kapılar Sanatla Açılıyor

Fatih Belediyesi, Yavuz Selim KARINCA El Emeği Eğitim Birimi’nde düzenlenen kapı süsü yapım atölyesi çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Bu etkinlik ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmelerine ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine fırsat tanıyor.

17 Ekim 2024

Fatih Belediyesi, Yavuz Selim KARINCA El Emeği Eğitim Birimi anne ve çocuklara yönelik olarak düzenlediği yaratıcı atölyelere bir yenisini ekledi. Çocukların küçük kas becerilerini ve ince motor kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Dil Çubuğundan Kapı Süsü” etkinliği hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sundu. Etkinlik annelerin çocuklarıyla birlikte katılmalarını sağlayarak aile içi bağların güçlenmesine katkıda bulundu.

Etkinlik boyunca çocuklar çeşitli malzemeler kullanarak elleriyle kapı süsleri tasarladılar. İnce motor becerilerini geliştirmeye yönelik bu çalışmalar çocukların el ve parmak kaslarını güçlendirdi ve el-göz koordinasyonlarını artırdı. Ayrıca kullanılan renkli ponponlar sayesinde çocuklar farklı renkleri tanıma ve ayırt etme fırsatı buldular. Bu basit ama etkili etkinlik çocukların renk algılarını geliştirmelerine katkı sağlarken onları eğlendirerek öğrenmeye teşvik etti.

Etkinlik yalnızca el becerileriyle sınırlı kalmadı. Aynı zamanda çocukların doğayı ve hayvanları daha yakından tanımalarına olanak sağlayan bir öğrenme ortamı sunuldu. Etkinlik boyunca karada yaşayan hayvanlardan tavşan, baykuş ve kelebek gibi hayvanlar hakkında bilgiler verildi. Çocukların bu hayvanlarla ilgili soruları cevaplandırılarak hayvanların yaşam şekilleri, beslenme alışkanlıkları gibi konular üzerine eğitici sohbetler yapıldı. “Tavşanlar havuç ile mi beslenir?” gibi merak uyandırıcı sorularla çocukların ilgisi canlı tutuldu ve interaktif bir öğrenme ortamı yaratıldı.

Bu tür etkinliklerin çocuk gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayan eğitim birimi yetkilileri özellikle ince motor becerilerin erken yaşta geliştirilmesinin çocukların ilerleyen dönemlerdeki akademik ve sosyal başarılarına olumlu katkı sağlayacağını belirtiyor. Çocuklar etkinlik süresince hem el becerilerini geliştirirken hem de yaratıcılıklarını keşfetme fırsatı buldu. Aynı zamanda anneleriyle birlikte üretken bir süreçte yer almak çocukların özgüvenlerini artırdı ve aile içi ilişkilerin pekişmesine yardımcı oldu.

Etkinlik sonunda çocuklar kendi elleriyle yaptıkları kapı süslerini tamamlayarak evlerine götürdüler. Bu süreç çocuklara sadece el becerisi kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda yaptıkları işin sonunda somut bir sonuç elde etmenin mutluluğunu yaşattı. Kendi elleriyle bir şeyler üreten çocuklar başarı duygusunu ve yaratıcılıklarını somut bir ürünle deneyimlediler. Bu da onların özgüvenlerinin gelişmesine ve yeni beceriler kazanmalarına olanak sağladı.

Fatih Belediyesi Yavuz Selim KARINCA El Emeği Eğitim Birimi bu tür etkinliklerle çocukların sosyal, bilişsel ve motor becerilerini desteklemeye devam ediyor. Eğitim birimi uzmanları bu etkinliklerin çocukların hem okul yaşamında hem de günlük hayatta karşılaştıkları sorunlarla başa çıkma becerilerini geliştirdiğini belirtiyor. Ayrıca bu etkinlikler sayesinde çocukların yaratıcı düşünme yeteneklerinin artırılması ve problem çözme becerilerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

KARINCA El Emeği Eğitim Birimi, Fatih Belediyesi çatısı altında sunduğu bu eğitimlerle çocukların sağlıklı bir gelişim süreci geçirmelerine katkı sağlarken ailelerin de bu sürecin bir parçası olmasını teşvik ediyor.

Fatih Belediyesi’nin eğitim birimlerinde düzenlenen bu tür atölye çalışmaları çocukların motor becerilerinin yanı sıra yaratıcı düşünme kapasitelerini de geliştirmeye yönelik olarak planlanıyor. Çocukların bireysel yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlayan bu etkinlikler aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirmelerine de katkı sağlıyor. Anne ve çocukların birlikte vakit geçirmesi çocukların aile içinde kendilerini daha güvende ve desteklenmiş hissetmelerine neden oluyor.