-A A+

Ayvansaray Bahçe'de Ayçiçeği Hasadı Coşkusu!

Ayvansaray Bahçe’nin düzenlediği Ayçiçeği Hasadı Atölyesi doğa tutkunlarını bir araya getirerek hem keyifli hem de öğretici bir deneyim yaşattı.

21 Ağustos 2024
Ayvansaray Bahçe de Ayçiçeği Hasadı Coşkusu!

Ayvansaray Bahçe vatandaşları doğayla buluşturan çeşitli etkinlikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Düzenlenen Ayçiçeği Hasadı Atölyesi doğaseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Etkinlikte katılımcılar tarlalardan bıçak ve makas kullanarak özenle ayçiçeklerini hasat etti.

Hasat işleminin ardından toplanan ayçiçekleri çim alana yerleştirilen minderler ve sofra bezleri üzerine alındı. Burada katılımcılar ayçiçeklerini oklava yardımıyla döverek çekirdeklerini ayıkladı. Geleneksel yöntemlerle çıkarılan ayçekirdekleri özel olarak hazırlanan cam kavanozlarda tohum olarak muhafaza edilip etkinliğe katılanlara hediye edildi. Tohumların bir kısmı gelecek nesiller için saklanırken geri kalan ayçekirdekleri kraft keselere yerleştirildi.

Etkinliğin sonunda hazırlanan ayçekirdekleri semaverde demlenen sıcak çay eşliğinde katılımcılara ikram edildi. Katılımcılar doğanın kalbinde bu lezzetli atıştırmalığın tadını çıkarırken doğaya katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadı.

Ayvansaray Bahçe bu tür etkinliklerle katılımcılara hem doğayla iç içe olma fırsatı sunuyor hem de geleneksel yöntemleri yaşatarak bu değerli bilgileri gelecek nesillere aktarıyor. Her yaştan doğaseverin ilgiyle takip ettiği bu atölyeler hem eğitici hem de keyifli bir deneyim sunuyor. Ayvansaray Bahçe doğayla iç içe daha birçok etkinlikle vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin