Ayvansaray Bahçe'de Çocuklar ve Aileleriyle Geleneksel Konserve Yapımı: Doğayla Buluşmanın Keyfi

Ayvansaray Bahçe’de düzenlenen Konserve Atölyesi’nde çocuklar ve aileleri doğal ürünler toplayarak geleneksel gıda saklama yöntemlerini öğrendiler ve keyifli bir gün geçirdiler.

7 Ağustos 2024
Ayvansaray Bahçe de Çocuklar ve Aileleriyle Geleneksel Konserve Yapımı: Doğayla Buluşmanın Keyfi

Fatih Belediyesi’nin doğa ve doğal yaşamı destekleyen projelerinden biri olan Ayvansaray Bahçe çocuklar ve ailelere doğayla buluşma ve geleneksel üretim yöntemlerini öğrenme fırsatı sunan atölyelerine devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Konserve Atölyesi de vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Özellikle çocuklar ve annelerine yönelik olan bu etkinlik katılımcılara doğayla iç içe bir gün geçirme ve geleneksel gıda muhafaza yöntemlerini öğrenme imkanı sundu.

Atölye Ayvansaray Bahçe’nin verimli topraklarında yetişen domates ve biberlerin hasadıyla başladı. Katılımcılar sabahın erken saatlerinde bahçeye gelerek taze ürünleri topladı. Hasadın ardından domates ve biberler özenle yıkanarak toprak ve yabancı maddelerden arındırıldı. Sonrasında bu ürünler doğranarak kaynatıldı ve geleneksel konserve yapım teknikleri kullanılarak sterilize edilmiş kavanozlara dolduruldu. Hazırlanan konserveler etkinlik sonunda katılımcılara hediye edilerek herkesin kendi el emeği ürünleriyle evine dönmesi sağlandı.

Konserve Atölyesi çocuklar ve anneleri dışında geleneksel tarım ve üretim yöntemlerine ilgi duyan vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılandı. Katılımcılar doğal ürünleri kendi elleriyle toplamanın ve bu ürünleri sağlıklı bir şekilde muhafaza etmenin inceliklerini öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Atölye boyunca konserve yapımının püf noktaları ve hijyen kuralları hakkında detaylı bilgiler verildi.

Ayvansaray Bahçe'nin düzenlediği bu tür atölyeler şehir hayatının stresinden uzaklaşmak ve doğayla yeniden bağ kurmak isteyenler için keyifli bir fırsat sunuyor. Ayrıca bu etkinlikler sayesinde katılımcılar gıda israfını önleme ve kendi ürettikleri sağlıklı gıdaları tüketme konusunda bilinçleniyor. Fatih Belediyesi’nin sürdürülebilir yaşamı teşvik eden bu projeleri toplumun her kesiminden insanı bir araya getirerek doğayla iç içe öğretici ve keyifli anlar yaşatmaya devam ediyor.