Baba ve Çocuklar, Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi'ndeki 3D Ahşap Maket Tasarım Atölyesi'nde Eğlenceli Vakit Geçiriyor

Fatih Belediyesi’nin Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlediği 3D Ahşap Maket Tasarımı etkinliğinde babalar ve çocuklar hem yaratıcılıklarını konuşturdu hem de keyif dolu anlar yaşadı.

29 Eylül 2024
Baba ve Çocuklar, Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi ndeki 3D Ahşap Maket Tasarım Atölyesi nde Eğlenceli Vakit Geçiriyor

Fatih Belediyesi Kütüphaneler Birimi tarafından düzenlenen 3D Ahşap Maket Tasarımı etkinliği Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi’nde babalar ve çocukların katılımıyla gerçekleştirildi. Babalar ile çocuklarının el becerilerini geliştirmeleri ve kaliteli zaman geçirmelerini amaçlayan bu etkinlik ahşap maketlerin bir araya getirilerek oluşturulan 3D köprü tasarımlarıyla heyecan dolu bir atmosferde geçti. Çocukların büyük bir titizlikle ahşap maketleri birleştirip yaratıcı köprüler tasarlamaları etkinliğe katılanların ilgisini çekti ve keyifli anlar yaşanmasına vesile oldu.

Etkinlik boyunca baba ve çocuklar ellerindeki ahşap maket parçalarını dikkatlice birleştirerek kendi köprülerini inşa etti. Babalar çocuklarının yaratıcı süreçlerine rehberlik ederken minik katılımcılar da hayal güçlerini serbest bırakarak özgün tasarımlar ortaya koydular. Bu süreç çocukların hem el becerilerini hem de yaratıcı düşünme yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıdı. Babalar çocuklarıyla birlikte üretmenin sevincini yaşarken çocuklar da babalarının rehberliğinde bir tasarımı hayata geçirmenin mutluluğunu hissettiler.

Her aşamasında yaratıcı düşünme ve ince motor becerilerinin geliştirilmesi hedeflenen etkinlik baba-çocuk iş birliğini pekiştiren bir deneyim sundu. Çocuklar maket parçalarını birleştirirken sabır göstermeyi öğrenirken babalarıyla birlikte üretmenin heyecanını yaşadılar. Parçaların dikkatle yerleştirilmesi ve yapıların tamamlanması süreci çocukların sabrını güçlendirirken babalarıyla birlikte üretim yapmanın mutluluğunu yaşamalarına olanak tanıdı.

Etkinlik sonunda katılımcılara evlerinde babalarıyla birlikte boyayıp kişiselleştirebilecekleri 3D ahşap köprü maketleri hediye edildi. Bu maketler çocukların etkinlik sonrasında da yaratıcılıklarını devam ettirebilecekleri bir aktivite olarak sunuldu. Boyama ve tasarıma kişisel dokunuşlar ekleme süreci çocukların hayal güçlerini serbest bırakmalarına imkan tanırken babalarıyla birlikte geçirdikleri zamanı daha anlamlı hale getirdi. Etkinlik sonrası çocuklar boyanmış köprü maketlerini gururla sergilemek üzere hazırlarken babalarıyla geçirdikleri bu özel anın sevincini yaşadılar.

Her maket çocukların hayal gücünün ve el becerisinin somut bir yansıması olarak evlerde yerini aldı. Babalarıyla ortak bir üretim sürecine katılan çocuklar sadece fiziksel bir ürün ortaya koymakla kalmadı, aynı zamanda özgüvenlerini ve sorumluluk bilincini geliştirdiler. Babaların rehberliği ve çocukların yaratıcılığıyla ortaya çıkan bu projeler aile bağlarının güçlenmesine önemli katkılar sundu.

Fatih Belediyesi düzenlediği bu tür etkinliklerle hem çocukların yaratıcılığını desteklemeyi hem de aile içi iletişimi güçlendirmeyi hedefliyor. Baba ve çocukların birlikte katıldığı etkinlikler, eğitici ve öğretici olmanın ötesinde aile bağlarını güçlendiren sosyal bir platform sunuyor. Katılımcıların ortak görüşü bu tür faaliyetlerin çocukların gelişimine olumlu katkılar sağladığı ve aile içi bağları kuvvetlendirdiği yönünde.

Etkinliklere katılan aileler bu tür etkinliklerin çocukların hem el becerilerini geliştirdiğini hem de babalarıyla kaliteli vakit geçirmelerini sağladığını ifade ettiler. Fatih Belediyesi çocuklar ve aileler için düzenlediği yaratıcı ve eğitici etkinliklerle ailelerin sosyalleşmesine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Ahşap maket tasarımının yanı sıra sanat, bilim ve el becerileri alanında çeşitli etkinliklerle çocukları ve aileleri bir araya getiren belediye bu projelerle aile bağlarının güçlenmesine katkıda bulunmaya devam edecek.

Fatih Belediyesi’nin düzenlediği 3D Ahşap Maket Tasarımı etkinliği babalar ve çocuklar için bir araya gelme fırsatı sunmanın ötesinde yaratıcı düşünmenin önemini vurgulayan bir platform haline geldi. Önümüzdeki dönemde düzenlenecek benzer etkinliklerle çocukların sosyal ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor. Baba ve çocukların birlikte ürettikleri projeler aileler arasındaki dayanışmayı güçlendirirken çocukların yaratıcı düşünme süreçlerine de önemli katkılar sağlayacak.

Fatih Belediyesi özellikle çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeye yönelik etkinliklerle ailelerin de bu süreçte aktif rol almasını sağlamaya devam edecek. Bu projeler sayesinde toplumun her kesiminden katılım gösteren aileler çocuklarıyla birlikte hem yaratıcı hem de eğitici faaliyetlerde bulunmanın keyfini çıkaracak. Belediye gelecekte de aile bağlarını kuvvetlendiren ve çocukların gelişimine katkı sunan etkinliklerle ailelerin birlikte üretim yapabilecekleri platformlar oluşturmaya devam edecek.