-A A+

Babalar ve Kızları GastroSanat'ta Kendi Porselenlerini Tasarladı

GastroSanat'ta babalar ve kızları için Porselen Boyama Atölyesi düzenlendi.

20 Kasım 2023
Babalar ve Kızları GastroSanat ta Kendi Porselenlerini Tasarladı

Baba&Kız etkinlikleri kapsamında Fatih Belediyesi GastroSanat'ta Porselen Boyama Atölyesi gerçekleştirildi. Katılımcılar porselen boyama kalemleriyle bireysel tasarımlarını yaparken aynı zamanda desen kalıplarını kullanarak belirli şekilleri çizmeye çalıştılar. Ardından bu şekilleri renklendirip boyadılar. Bu etkinlik çocukların hayal gücünü kullanmalarını teşvik ederek yaratıcı düşünme becerilerini güçlendirdi ve aynı zamanda babalarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

Porselen Boyama Sanatı

Porselen boyama sanatı ham olarak alınmış sır üstü porselen malzemenin üzerine, bu malzemeye uygun boyalarla yapılan süsleme sanatıdır. Yüksek ısıda genleşen porselenin kalıcılığını artıran özel boyalarla yapılır ve bu sanatta medyum, selülozik tiner, çeşitli yağlar ve samur fırçalar kullanılır. Desenler genellikle bölgeye özgü olup Kütahya, İznik ve Yıldız bölgeleri bu çeşitliliğin örneklerindendir. Porselen ve porselen boyamanın tarihi M.S. 1000'li yıllara kadar uzanır ve Çin'de başlamıştır. Avrupa'ya 17. yüzyılda ulaşan porselen, prestij simgesi haline gelmiş ve Avrupa'da üretimi gerçekleşmiştir. Osmanlı Sarayı da porselene ilgi göstermiş, hatta geleneksel tarzlarda üretime teşvik etmiştir. Osmanlı'da porselen boyama sanatı Avrupa'daki gibi saraylarda kullanılmış ve Sultan Abdülmecit'in Beykoz'da kurduğu fabrika ile üretilmeye başlanmıştır ancak uzun ömürlü olamamış ve sonrasında gerçek anlamda bir porselen fabrikası kurularak Türk Toprağı damgası atılmıştır.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin