-A A+

Bakan Kasapoğlu'dan Yüzme Öğrenen Fatihli Gençlere Ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında ortak çalışma gerçekleştirdikleri Fatih Belediyesi’nin organizasyonundaki mobil havuzlarda yaz spor okullarına katılan öğrencileri ziyaret etti.

29 Ağustos 2019
Bakan Kasapoğlu dan Yüzme Öğrenen Fatihli Gençlere Ziyaret

Kadırga Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Su kaynakları açısından çok zengin olan ülkemizin, Avrupa’nın da en genç nüfusuna sahip olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, “Amacımız gençlerimizi sporla buluşturmak, gençlerimize her türlü imkanı sunmak. Sadece gençlerimizi değil, tüm toplumumuzu spor yapan bir toplum haline getirmek. Buna sporu tabana yaymak diyoruz. İnşallah sporu tabana yayma politikası çerçevesinde her gün hedeflerimizi daha yukarılara taşıyoruz.” dedi.

Kasapoğlu, 100 günde 100 bin kişiye yüzme hedefinin kısa sürede üzerine çıktıklarını belirterek, “Bu durum bize hedeflerimizi yukarıya çıkarmanın gerekli olduğunu gösterdi ve bu çerçevede ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ dedik. İnşallah 2020 sonuna kadar 1 milyon kişiye yüzme öğreteceğiz. Yüzme bilmek isteyen herkese açık bir proje. Bu çerçevede belediyelerimiz bizim için çok önemli. Belediyelerimiz bizim için iş ortağı, çok önemli bir partner. Burada gördüğünüz proje Fatih Belediyemizin bu doğrultuda bizimle beraber gerçekleştirdiği bir proje. Ben bu anlamda gerek Belediye Başkanımıza gerekse ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok hızlı davrandılar, çok pratik hareket ettiler ve 5 okulda 4 binden fazla gencimize 2 ay gibi kısa bir sürede yüzme öğrettik."

Öğrenciler ve velilerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, “İnşallah el ele vereceğiz, sadece yüzme değil birçok branşta sporu öne çıkartarak tüm kötülüklerin üzerine gideceğiz. Hem zihnen hem bedenen sağlıklı toplum olacağız. Bunun yanında da tabii ki uluslararası anlamda göğsümüzü kabartacak, ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirecek şampiyonları da buradan yetiştireceğiz. Ailelerle görüştük. Her birinin heyecanı, mutluluğu yüzlerinden okunuyor. Onlara da söyledim. Sadece çocuklara değil annelere babalara da yüzme öğreteceğiz. Herkesi suyla buluşturacağız. Başkanımızla geçtiğimiz haftalarda kapalı havuzlara yönelik protokolü imzaladık. Faaliyette olan havuzlarımızı daha verimli kullanacağız. Başkanımız da havuzların inşaatına hızlı bir şekilde başladı. Onları da tamamlayarak 7-24 yılın her günü spor yapan bir toplum olacağız. Buna Fatih'ten başlamak benim için ayrı bir mutluluk.” dedi.

Başkan Turan: Müthiş bir proje

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesinin önemine dikkat çekerek, birçok sportif alana sahip olmalarına rağmen öğrencilerin en çok havuzda mutlu olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

Başkan Turan, “Bir projenin tutup tutmadığını şöyle anlarsınız. Biz buraya girdiğimizde 7-14 yaş grubu arası çocukların tamamı ‘Başkan amca seneye de projeyi yapacak mısınız?’ sorusunu yöneltti. Proje tuttu, hatta 14 yaşında olanlar 'Seneye 15 yaşa çıkartacak mısınız?' diye soruyor. Dolayısıyla bu projelerde bizim en büyük amacımız, bakanlığımız belki memlekete hizmet edecek sporcular çıkartmak ister ama hepimizin ortak amacı çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaşması. Bu müthiş bir proje. Bakanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bakanımız bu projeyi açtığında biz hızlı hareket ettik ama bakanlığımızda aynı hızda hareket etti.” şeklinde konuştu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin