-A A+

Bâlâ Süleyman Ağa Külliyesi'nin Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Ziyaretçilerine; renkleri, oymaları ve işlemeleriyle eşsiz bir manzara sunan Bâlâ Süleyman Ağa Külliyesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlanarak kullanıma açıldı.

11 Ekim 2023
Bâlâ Süleyman Ağa Külliyesi nin Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

İstanbul’un fethinden hemen sonra Ni’mel Ceyş’ten (İstanbul’un fethine katılan ve şehit olan asker) Topçubaşı Bâlâ Süleyman Ağa tarafından inşa ettirilen mütevazı mescit; 19. yüzyıldaki tamir sırasında sebil, muvakkithane, çeşme ve mektep birimlerinin eklenerek ihya edilmesi ile oluşmuştur. Külliyenin en dikkat çekici birimlerinden biri aynı çatı altında tek bir yapı özelliği gösteren sebil ve muvakkithane bölümüdür. Yapının Tekke Maslağı Sokağı’na bakan cephesinin orta aksında barok üslupla yapılmış bir çeşme ve her iki yanında üçer adet abdest musluğu bulunmaktadır. Yapının iki ucunda birer giriş ile beraber mermer kaplı yarım altıgen planlı çıkmalar yer almaktadır. Yapı, Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından tekrar hizmete açılarak ziyaretçilerini beklemektedir.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
BaÅŸkan Instagram BaÅŸkan X BaÅŸkan Facebook BaÅŸkan YouTube BaÅŸkan Telegram BaÅŸkan WebBaÅŸkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin