-A A+

Başkan Turan Cerrahpaşa Mahallesi'nde Fatihli Vatandaşlarla Sohbet Etti

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Hekimoğlu Ali Paşa Külliyesi'nin restorasyon çalışmalarını inceledi ve Cerrahpaşa Mahallesi sakinleri ile selamlaştı.

17 Kasım 2023
Başkan Turan Cerrahpaşa Mahallesi nde Fatihli Vatandaşlarla Sohbet Etti

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Hekimoğlu Ali Paşa Külliyesi'nin bugüne kadar korunmuş giriş kapısındaki restorasyon çalışmalarını yakından inceledi. Aynı zamanda Başkan Turan, mahalle ziyaretleri kapsamında Cerrahpaşa Mahallesi sakinleri ve esnafıyla bir araya geldi. Bu buluşmada, mahalle sakinlerinin ve esnafın taleplerini dinledi.

Cerrahpaşa Mahallesi

Cerrahpaşa İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı bir semttir ve adını Cerrah Mehmet Paşa'dan almaktadır. Semtin Türkiye genelindeki tanınırlığı ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile öne çıkar. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayıyla Fatih'teki mahalle sayısı 69'dan 24'e düşürülmüş ve bu düzenleme kapsamında Hobyar, Davutpaşa ve Kasap İlyas mahallelerinin birleşmesiyle Cerrahpaşa Mahallesi oluşturulmuştur.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin