-A A+

Başkan Turan Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Fatih İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen programda ilçede görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi

5 Ekim 2019
Başkan Turan Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Program dâhilinde düzenlenen akşam yemeğine Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Fatih İlçe Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Fatih Belediyesi Başkan Yardımcıları ile ilçede görev yapmakta olan din görevlileri ve aileleri katıldı. Programda konuşan Başkan Turan, Fatih’te görev yapmanın çok ayrı bir şeref olduğunu belirterek, ‘Fatih hasbelkader inşa edilmiş bir yer değil. Buradaki hiç bir medrese, cami, mektep ya da mescit tesadüfen yapılmamıştır. Bunu tarihi kaynaklarımız ispatlamaktadır. Bu eserlere sahip çıkmak da hepimizin asli görevidir’ dedi.

Öncelikli Hedefimiz Fatih’in Sosyal Dokusunu Korumak Camilerimizin başına gelebilecek en kötü iki şeyin yıkılmaları ve cemaatsiz kalmaları olduğunu söyleyen Başkan M. Ergün Turan; “Bizim Fatih Belediyesi olarak öncelikli hedefimiz ilçemizin sosyal dokusunu korumak. Kadınlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin güven içerisinde yaşayacağı bir ilçe temin etmektir. Bu yerel yönetim olarak bizim tek başına üstesinden gelebileceğimiz bir konu değil. Bunun sağlanmasında siz kıymetli din görevlilerimizin de dua ve destekleri çok önemli. Sizlerle koordineli bir şekilde hareket ederek, Fatih’i eskiden olduğu gibi herkesin huzur içerisinde yaşadığı, bir ilçe konumuna getireceğimize can-ı gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı kutluyorum” dedi.

Programda emekli olan din görevlilerine, protokol üyeleri tarafından plâket takdimi yapıldı. Gece, din görevlileri tarafından ilahi ve kasidelerin okunmasıyla sona erdi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin