-A A+

Başkan Turan, Efsaneleriyle Ünlü Yedikule Hisarı ve Fatih Mescidi'ndeki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Yedikule Hisarı ve Fatih Mescidi'nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek her iki yapının tarihî dokusunu ve kültürel mirasını korumanın önemine vurgu yaptı.

25 Temmuz 2024
Başkan Turan, Efsaneleriyle Ünlü Yedikule Hisarı ve Fatih Mescidi ndeki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Suriçi’nin önemli tarihî yapılarından Yedikule Hisarı ve Fatih Mescidi’ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Başkan Turan, Yedikule Hisarı’nın Osmanlı döneminde tam anlamıyla bir Osmanlı mahallesi olduğunu, Fatih Mescidi’nin ise fethin manevi ruhunu yansıttığını belirtti. Yedikule Hisarı ve Fatih Mescidi’nin tarihî dokusunu ve kültürel mirasını korumanın önemine vurgu yapan Başkan Turan, mevcut kalıntıların korunmasına yönelik çalışmalara dikkat çekti.

Başkan Turan, Fatih Mescidi’ne özel bir vurgu yaparak mescidin özgün minare kalıntılarının günümüze ulaşmasının değerli olduğunu ifade etti. Fatih Mescidi’nin fethin manevi ruhunu yansıttığını ve bu ruhun yeniden ihya edilmesinin önemini belirtti. “İnşallah yeniden ihya ederek fethin manevi ruhunu yaşatacağız,” diyen Başkan Turan, restorasyon çalışmalarının tarihî ve kültürel mirası koruma açısından önemini vurguladı.

Bu kapsamda Yedikule Hisarı ve Fatih Mescidi’ndeki restorasyon çalışmaları tarihî yapıların korunması ve geleceğe taşınması amacıyla büyük bir titizlikle yürütülüyor. Fatih Belediyesi’nin bu konudaki kararlılığı ve özverisi tarihî değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynuyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin