-A A+

Başkan Turan, Voynuk Şucaeddin Mescidi'ndeki Çalışmaları İnceledi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Voynuk Şucaeddin Mescidi’ndeki inşa ve ihya çalışmalarını inceledi. Başkan Turan, bu tarihî mirası yeniden canlandırmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

12 Ekim 2024
Başkan Turan, Voynuk Şucaeddin Mescidi ndeki Çalışmaları İnceledi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul’un fethinden hemen sonra inşa edilen ve Fatih’in ilk mescitlerinden biri olma özelliğini taşıyan Voynuk Şucaeddin Mescidi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Turan, yaptığı açıklamada Fatih’in kültürel hafızasında önemli bir yer tutan ancak zaman içerisinde yok olan bu kıymetli tarihî mirası yeniden canlandırmak üzere inşa ve ihya çalışmalarına başladıklarını belirtti. Rölöve, restitüsyon ve rekonstrüksiyon projeleriyle mescidin aslına uygun bir şekilde yeniden hayat bulacağını ifade eden Başkan Turan, bu süreçte tarihî mirasın korunması ve yaşatılmasına büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Fatih’teki tarihî ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması konusunda kararlılıkla çalıştıklarını dile getiren Başkan Turan, Voynuk Şucaeddin Mescidi’nin yeniden ilçeye kazandırılmasının bölge için büyük bir anlam taşıdığını da sözlerine ekledi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin