-A A+

Başkan Turan, Yerel Yönetimler ve Kültür&Sanat Çalıştayı'nın Açılışını Önceki Dönem Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yla Gerçekleştirdi

Yerel Yönetimler ve Kültür&Sanat Çalıştayı Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, önceki dönem Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Nabi Avcı ve kıymetli misafirlerin katılımıyla Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

25 Kasım 2023
Başkan Turan, Yerel Yönetimler ve Kültür&Sanat Çalıştayı nın Açılışını Önceki Dönem Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yla Gerçekleştirdi

Fatih Belediyesi'nin İLKE Vakfı iş birliğiyle yerel yönetimlerin kültür politikalarının temel meselelerini tartışmak, karar verme süreçleri için yeni modeller geliştirmek amacıyla düzenlendiği Yerel Yönetimler ve Kültür&Sanat Çalıştayı Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, önceki dönem Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Nabi Avcı ve akademisyenler, sanatçılar, yerel yönetim temsilcilerinin katılımıyla Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Çalıştay yerel yönetimlerin kültür stratejilerini oluşturabilmesi için uygulanabilir çözüm önerilerini içeren bir yol haritası sundu. Aynı zamanda yerel yönetimlerdeki kültür politikalarındaki sorunları ortaya koyarak karar verme süreçleri için yeni modeller geliştirdi. Başkan Turan'ın açılış konuşmasının yanı sıra İLKE Vakfı YK Başkanı Prof. Dr. Lütfi Sunar da bir konuşmada bulundu. Açılış konuşması esnasında Başkan Turan, belediyelerin kültür stratejilerinin geniş katılımlı tartışma zemininde ele alındığı çalıştaya katılan akademisyenlere, kültür sanat camiasının değerli simalarına ve araştırmacılarına teşekkürlerini dile getirdi. Prof. Dr. Nabi Avcı ise Ana Konuşma başlığı altında konuşmasını yaptı. İlk oturumun moderatörlüğünü İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz üstlendi ve "Yerel Yönetimlerde Kültür Stratejilerinin İlkeleri" konusunda konuşma başlattı. İlk oturumda İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz "Kültür Stratejisi Belirlemek Neden Önemli", Marmara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aynur Atmaca Can "Yerel Yönetimlerde Kültür Stratejilerinin Belirlenmesi", İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Üyesi Mehmet Emin Balcı "Popüler Kültürün Kültür Politikalarına Etkileri" başlıklı çalışmalarını paylaştı. İkinci oturumun moderatörlüğünü İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Dr. İsrafil Kurulay yaptı. Bu oturumda Küratör Mehmet Lütfi Şen "Yerel Yönetimlerde Kültür Sanat İşleyişi ve Karşılaşılan Zorluklar", Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Osman Ülker "Kültürel Planlama Süreçlerinde Küresel Örnekler", Yeditepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Marcus Graf "Yerel Yönetimlerde Sanat Organizasyonları" başlıklı sunumlarını ortaya koydu. Ardından iki forum düzenlendi. İsmail Halis moderatörlüğünde Abdülhamit Güler, Berat Madra, Celaleddin Çelik, Hakan Arslanbenzer, Sevda Dursun konuşmalarını yaptı. İkinci forumda ise Fatih, Eyüp, Beyoğlu, Esenler, Üsküdar ve Beykoz belediyelerinin kültür işleri müdürleri konuşmalarını gerçekleştirdi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin