-A A+

Başkan Turan'ın Teşrifiyle Yedikule Bahçe'de 3. Geleneksel Hasat Bayramı Gerçekleştirildi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan'ın katılımıyla Yedikule Bahçe’de 3. Geleneksel Hasat Bayramı kutlandı. Başkan Turan, bahçede yetişen ürünlerin lezzetine dikkat çekerken çocuklar da çeşitli ürünlerin hasadını yaparak doğayla buluştu.

25 Temmuz 2024
Başkan Turan ın Teşrifiyle Yedikule Bahçe de 3. Geleneksel Hasat Bayramı Gerçekleştirildi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın katılımıyla Yedikule Bahçe’de 3. Geleneksel Hasat Bayramı coşkuyla kutlandı. Başkan Turan, etkinlikte yaptığı konuşmada bahçede yetişen ürünlerin bereketine vurgu yaparak domates ve biberlerin lezzetinin oldukça iyi olduğunu belirtti. Etkinlikte minik çiftçilerimiz köy domatesi, çeri domates, salkım domates, dolmalık biber, sivri biber ve patlıcan tarlalarında hasat yapma imkânı buldu. Hasat sonunda toplanan ürünler etkinliğe katılan vatandaşlara hediye edildi.

Başkan Turan, konuşmasında tarımın ve toprakla uğraşmanın önemine dikkat çekerek “Bu tür etkinliklerle çocuklarımızı toprakla buluşturmak, onlara doğayı sevdirmek ve tarımın değerini anlatmak istiyoruz. Yedikule Bahçe'de üretilen doğal ve lezzetli ürünlerle halkımıza hizmet vermekten gurur duyuyoruz," dedi.

Ayvansaray Bahçe’de Hasat Bayramı

26 Temmuz’da ülkemizde Hasat Bayramı kutlanırken Ayvansaray Bahçe’de de bu özel gün coşkuyla kutlandı. Etkinlikte biber, patlıcan, dolmalık biber, kıl biber ve kapya biber hasat edildi. Katılımcılar hasat edilen ürünleri kese kağıtlarında alarak evlerine götürdü.

Etkinlik boyunca çocuklar maskotlarla eğlenirken katılımcılara limonata ve su ikram edildi. Çeşitli oyunlar ve aktivitelerle çocukların tarım ve doğayla iç içe bir gün geçirmeleri sağlandı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin