-A A+

Bekir Paşa Çeşmesi Yeniden Suya Kavuştu

Seyyid Ömer Mahallesi'ndeki Bekir Paşa Çeşmesi'nin restorasyonunda bitki ve yüzey temizliği yapılarak gerekli yerlerde plastik onarımlar gerçekleştirildi. Eski niteliksiz sıva özgün malzeme ile yenilendi.

5 Ağustos 2024
Bekir Paşa Çeşmesi Yeniden Suya Kavuştu

Bekir Paşa Çeşmesi, Hüseyin Kazım ve Yoncalı Sokağı'nın kesişiminde yer almaktadır. Kitabesi günümüze ulaşamayan çeşmenin Bekir Paşa Camii'ne yakınlığı ve 17. yüzyıl mimari özelliklerini taşıması nedeniyle cami ile aynı dönemde inşa edildiği düşünülmektedir.

Kesme küfeki taştan, akçe geçmez derzli şekilde inşa edilen çeşme hazneli ve üçgen planlıdır. Sivri kemerli sade ön cephesinde iki adet gülbezek motifi yer almaktadır. Bu motiflerden biri sivri kemerli nişin kilit taşı üzerinde, diğeri ise niş içerisindeki kaş kemerli kabartmada bulunmaktadır.

Yapılan bakım ve onarım çalışmaları kapsamında çeşmede uygun mekanik ve kimyasal yöntemlerle bitki ve yüzey temizliği yapıldı, gerekli yerlerde plastik onarımlar gerçekleştirildi. Önceki onarımlarda yapılan niteliksiz sıva cepheden uzaklaştırılarak özgün malzeme ile yeniden yapıldı. Onarımları tamamlanan çeşme yeniden suya kavuşturuldu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin