-A A+

Bienal Ekibi, Mekan Düzenlemeleri İçin İncelemelerini Sürdürüyor

3. Yeditepe Bienali hazırlıkları hızla sürerken bienal ekibi Nuruosmaniye Camii Mahzeni’nde düzenlemeler için incelemelerde bulundu. Mekanın tarihî dokusuna uygun bir biçimde çalışmalar planlanıyor.

27 Ağustos 2024
Bienal Ekibi, Mekan Düzenlemeleri İçin İncelemelerini Sürdürüyor

İstanbul’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yeditepe Bienali'nin hazırlıkları yoğun bir tempoda devam ediyor. Bienal ekibi etkinliklerin gerçekleştirileceği tarihî mekânlarda titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Bugünkü inceleme gezisinde ekibin durağı İstanbul’un önemli tarihi yapılarından Nuruosmaniye Camii Mahzeni oldu. Bu mekan bienal boyunca çeşitli sanat eserlerine ev sahipliği yapacak şekilde düzenleniyor.

Nuruosmaniye Camii’nin tarihi dokusu ve mimari özellikleri bienalin ruhuna uygun olarak değerlendiriliyor. Bienal ekibi mahzenin mevcut mimarisini koruyarak sanat eserlerinin sergilenmesine uygun hale getirmek amacıyla yerinde incelemeler gerçekleştirdi. Mahzenin fiziki koşulları, ışıklandırma imkanları ve akustik yapısı gibi detaylar özenle gözden geçirildi. Bienalin sanatsal etkinliklerle İstanbul’un tarihi mekanlarını buluşturma amacı doğrultusunda benzer incelemeler diğer mekanlarda da sürdürülecek. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde İstanbul’un diğer tarihi mekanlarında da benzer inceleme gezilerinin yapılması ve bienal hazırlıklarının hızla tamamlanması planlanıyor. Nuruosmaniye Camii Mahzeni bienal süresince sanat dünyasının önemli bir odak noktası olacak.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin