-A A+

Bilim Fatih Atölyeleri: Anneler ve Çocukları İçin Bilim ve Sanat Dolu Bir Gün

Bilim Fatih'in “Anne-Çocuk Atölyeleri”nde veli ve çocuklar ebru ve teraryum etkinlikleriyle hem eğlendi hem de öğrendi. Katılımcılar ebru sanatını keşfederken teraryum yaparak ekosistem hakkında bilgi edindiler.

15 Temmuz 2024
Bilim Fatih Atölyeleri: Anneler ve Çocukları İçin Bilim ve Sanat Dolu Bir Gün

Bilim Fatih’in düzenlediği "Anne-Çocuk Atölyeleri" kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde veliler ve çocuklar hem sanat hem de doğa bilimleri ile ilgili keyifli ve öğretici anlar yaşadı.

Ebru Sanatı ile Eğlenceli Vakitler

Tasarım Atölyesi’nde düzenlenen veli-çocuk ebru sanatı etkinliğinde katılımcılar geleneksel Türk sanatlarından biri olan ebrunun inceliklerini keşfetti. Öğrenciler ebru sanatının hazırlanışını öğrenerek kullanacakları malzemeleri tanıdılar. Boyaların hazırlanışından renk ve desen oluşumuna kadar olan süreçte özgürce çalışarak duygu ve düşüncelerini renk ve desen olarak dışa vurma fırsatı buldular. Bu süreçte suyun üzerinde renklerin hareketini gözlemleyerek ince motor becerilerini geliştirdiler. Ebru sanatında sabır ve dikkatin önemini kavrayarak Osmanlı Dönemi ve günümüzdeki ebru çalışmalarını ve temsilcilerini incelediler. Ayrıca ebrunun geleneksel Türk sanatındaki yerini ve kullanım alanlarını öğrenip lale ve çiçek motifleri gibi desenlerin yapımında aktif rol aldılar.

Doğa Bilimleri Atölyesi ile Ekosistemi Keşfettiler

Doğa Bilimleri Atölyesi’nde ise anne ve çocuklar dünyamızı temsil eden teraryum etkinliğine katıldılar. Etkinlik boyunca toprağın oluşumu ve katmanları hakkında bilgi edinerek toprağın ekosistem içindeki önemini keşfettiler. Katılımcılar öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak pekiştirerek toprağın katmanlarını modellediler ve teraryumlarını tamamladılar.

Bu etkinlikler hem sanatın hem de bilim dünyasını keşfetmek isteyen anne ve çocuklar için keyif dolu deneyimler sundu. Bilim Fatih bu tür etkinliklerle çocukların yaratıcı düşünme becerilerini ve doğa bilincini geliştirmelerini desteklemeye devam ediyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin