-A A+

Bilim Fatih'in Haziran Ayı Atölyeleri İçin Kayıtlar Başladı

Bilim Fatih’te haziran ayında da çocukları birbirinden eğitici ve eğlendirici programlar bekliyor.

1 Haziran 2021
Bilim Fatih in Haziran Ayı Atölyeleri İçin Kayıtlar Başladı

Haziran ayında Bilim Fatih’in Teknoloji Atölyesi'nde; ‘Yüzük Oyunum’ başlığı altında 9-14 yaş arası çocuklar basit elektrik devresi elemanlarının neler olduğunu ve iletken, yalıtkan kavramlarını öğrenecekler. Öğrendiğimiz bu bilgileri kullanarak basit elektrik devresi yardımıyla kendi oyunlarını tasarlayacaklar.
Astronomi Havacılık ve Uzay Atölyesi'nde ise 8-14 yaş arası çocuklar güneş sistemindeki gezegenleri ve özelliklerini öğrenerek, uzayda keşfe çıkacaklar. Dersin sonunda bilgi yarışması yaparak öğrendikleri bilgileri pekiştirecekler.
Ayrıca Doğa Bilimleri Atölyesi'nde; 7-13 yaş arasındaki çocuklar, ‘Maddeye Bir Haller Oluyor’ başlığında maddenin kaç halde bulunduğunu, ısı alıp vererek maddede ne gibi değişiklikler olduğunu keşfedecekler. Hal değişimi görülen maddelerin örnekleri çoğaltılır. Dersin sonunda öğrenciler kendi hal değişim maskelerini yapacaklar.
Tasarım Atölyesi’nde ise 8-12 yaş arası çocuklar optik sanatın ne olduğunu öğrenecekler. Optik sanatın öncüleri olan Victor Vasarely, Escher Bridget Riley'in optik eserlerini ve günümüzde yapılan eserleri de inceledikten sonra kendi optik sanatlarını oluşturacaklar.
Matematik Atölyesi’nde ise “Kümeler?” başlıklı dersle 6-12 yaş arası çocuklar günlük hayatlarındaki örnekleri inceleyerek küme kavramını öğrenecekler. Çevrelerinde gördükleri kümelerin ortak özelliklerini fark ederek, kümelerin eleman sayılarını hesaplamayı, kesişim ve birleşim kavramlarını örnekler üzerinden inceleyecekler.
Bilim Fatih’in; çevrimiçi atölyelerinin haziran ayı takvimine ve kayıt formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin